“Last minute” debacle tegen Scharnegoutum en pech tegen Nijland leveren Zeerobben 3 geen punten op, die zij wel verdienden.

5 november speelden we, zoals wel vaker de laatste jaren, tegen Scharnegoutum. Wedstrijden waarin de gelukkigste vaak wint, daar wij min of meer gelijkwaardig aan elkaar zijn. Zo bleek ook deze dag.

Met Dirk op goal, Cees, Patrick, Lau en Danyel achterop, Stef, Dion en Twit op het middenveld en Jens, Stijn en Nota in de voorhoede begonnen we onder leiding van scheidsrechter v.d. Veer.

Op de bank zaten Lars en Jort van 19-1, tezamen met Geert en Harmen. Ook maat Plaschke was er zoals vertrouwd weer bij als assistent.

Zoals gezegd dus een gelijk opgaande strijd, waarin beide ploegen leuk voetbal probeerden te laten zien, maar dit lukte tot de laatste linies. Alleen de Zeerobben defensie was 1x niet alert genoeg, waardoor we met een 0-1 achterstand aan de thee gingen.

De 2e helft starten Geert, Lars en Jort i.p.v. Danyel, Nota en Stijn. Dit wierp gelijk zijn vruchten af, want binnen enkele minuten stond de gelijkmaker van Jort op het scorebord, wat ook betekende dat deze maar aan moest voor de tijd.

Niet veel later stonden we door doelpunten van Twit en wederom Jort op een comfortabele 3-1 voorsprong. Wedstrijd gespeeld zou je denken. Scharnegoutum probeerde wat ze konden zonder echt gevaarlijk te worden en Zeerobben was slordig en kon de genadeklap niet uitdelen. Na een waarschuwing van de gasten, waarop Dirk zeer adequaat reageerde, ging het voor onze boys in de laatste minuten helemaal mis. Met nog 6 a 7 minuten op de klok stonden we 3-1 voor en na 90 minuten stond op onvoorstelbare wijze de einduitslag van 3-4 op het scorebord. Verder geen noemenswaardig heden, ook al kan je natuurlijk van alles tikken na een pot als dit…

Uithuilen en volgend weekend tegen Nijland voor de revanche.

“Nijland effectiever dan Zeerobben 3”

Na het verlies van vorige week mochten we het vandaag laten zien tegen Nijland. Ook deze ervaren tegenstander komen we de afgelopen jaren regelmatig tegen. Met Tom op doel, Geert, Patrick, Lau en Danyel in de verdediging, Dion, Dre, Stef op het middenveld en Marcel, Herwin en Stijn als aanvallers begonnen we aan de wedstrijd. Op wissel vandaag Cees, Klaas,  Steffen en Harmen.

Waar we redelijk begonnen, maar Nijland de eerste mogelijkheden creëerde, was het de scheidsrechter die iets zag wat verder niemand zag. Een bal die vanaf een centimeter of 21 op Andre zijn bovenlichaam kwam zag de leidsman als bewuste handsbal en de penalty werd binnengeschoten. Een snelle 1-0 achterstand bracht ons niet van de wijs, maar Nijland bleef de gevaarlijkere ploeg. Veelvuldig buitenspel en Tom hielden ons lang in de wedstrijd, zelf werden we een paar keer gevaarlijk, maar scoren deden we niet. Nijland deed dit wel nog een keer en zo gingen we de rust in met een 2-0 achterstand.

In de rust alle punten weer op de i, en vol vertrouwen gingen we op zoek naar een resultaat. Al heel snel waren Lau uit een mooie vrije trap (penalty, maar scheidsrechter lag hem er buiten) en Stef doeltreffend en stonden we weer op gelijke hoogte. Hierna waren beide ploegen op zoek naar de voorsprong, werd er veelvuldig gewisseld wat het spel niet ten goede kwam, en was het Nijland dat wederom een pingel nodig had om de leiding weer te nemen. Hierna knakte er iets bij Zeerobben, scoorden de gastheren nog 1 keer en wonnen zodoende met 4-2 van een strijdend, maar onfortuinlijk Zeerobben3.

Zo zat er wederom meer in, maar stonden we weer met lege handen.

Na een weekje vrij komt 26 November (mede)koploper Workum op bezoek, tot dan!!!