KENNISMAKINGBEZOEK BURGEMEESER INA SJERPS AAN ZEEROBBEN

Afgelopen zaterdag werd Zeerobben vereerd met een kennismakingsbezoek door Harlingens nieuwe burgemeester Ina Sjerps. Komend uit een voetbalgezin is het niet verwonderlijk dat zij haar oriëntatie op de verenigingswereld begon bij Harlingens grootste voetbalclub en daarbij speelde het toeval dat Zeerobben zaterdag een thuiswedstrijd speelde natuurlijk ook een rol. Zo kon het nuttige ook worden gecombineerd met het aangename, want “gewoon” kijken bij een amateurvoetbalwedstrijd is voor Ina Sjerps ook gesneden koek. Haar man voetbalt nog steeds bij de Veteranen en beide zoons zijn ook actief voetballers bij de Koninklijke Haagsche Cricket- en Voetbalverening, kortweg HCVV in Den Haag. En omdat het als ouder uitvoeren van vrijwilligerswerk haar ook niet vreemd is, was er al snel sprake van herkenning en een klik bij de introductie door de aanwezige bestuursleden van Zeerobben en de rondgang over de accommodatie. Haar interesse voelde heel natuurlijk en de waardering voor de wijze waarop Zeerobben de zaakjes voor elkaar heeft werd snel herkend.

Met een knipoog naar de witte cap met opdruk DYLAN die ze tijdens de PC kreeg uit handen van het PC bestuur, werd mevrouw Sjerps voor de wedstrijd door voorzitter Johannes Woudstra verrast met een heuse groene Zeerobben-cap. En om haar aan te moedigen ook bij mindere weersomstandigheden Zeerobben te komen supporteren, kreeg ze er ook nog een Zeerobben-paraplu bij. Sportief droeg ze de cap tijdens de wedstrijd, herkenbaar als echte supporter.
“Werk aan de winkel voorzitter!”, merkte ze terecht op toen Zeerobben in de eerste helft op een 0-2 achterstand werd gezet door tweedeklasser FC Wolvega. Zeerobben zou Zeerobben niet zijn als die hint niet onmiddellijk werd doorgespeeld naar de spelers. In de tweede helft werden de zaken rechtgezet getuige de ruime 5-2 zege. Weinigen zullen op dat moment hebben geweten dat de burgemeester meteen haar stempel op de wedstrijd had gedrukt…..

Bijzonder bleek tijdens de rust ook de kennismaking van kwekersdochter Ina Sjerps met Rieny Smeding als vertegenwoordiger van hoofdsponsor Smeding Groenten en Fruit. Als snel kwam het gesprek op aardappelen, groenten en fruit en ze bleek niet alleen een liefhebster, maar ook een kenner te zijn. Het geanimeerde gesprek liep wat uit, waardoor ze de gelijkmaker van Zeerobben in de tweede helft miste. Wel was ze net op tijd om de 3-2 voor Zeerobben -en dus de door haar ingezette kentering- te aanschouwen. En de rest is history, zullen we maar zeggen.

Kortom, het prettige bezoek bleek in velerlei opzichten zeer geslaagd. Zeerobben hoopt haar en haar gezin vaker te mogen verwelkomen op het Oostersportpark.