Keeperloos Zeerobben 3 kan geen vuist maken bij (Periodekampioen) koploper Blauw Wit!!!

Zoals in de headliner al aangegeven, gingen we zonder keeper naar de koploper om aan te treden voor de laatste pot voor de winterstop en van de  1e periode. Dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn als zijnde C-selectie. De uitslagen waren gunstig, Franeker is het even kwijt en ook Leovardia was de nederlaag van vorige week nog niet te boven. Dus was de winnaar van Blauw Wit vs. Zeerobben de winnaar van de 1e periode. Al voldeed voor Blauw Wit een gelijkspel.

Vandaag even geen bijnamen in de selectie; Laurens was bereid het gemis van een keeper op te vangen en stond, net als tegen de Sweltsjes tussen de palen en onder de lat. Jelte en Robert op de backs, Wesley en Patrick vormde het centrum. Het middenveld bestond uit Thomas(Tobias voor insiders) Stef en Dion. Voorin Koen, Herwin en Lenny. Op wissel; Herke, Arjan, Ton en Ruben; en heel wat support op de bank; Dirk, Klaas, André, Deel, leider Jelco, grens Nick, us Sjoerd en misschien vergeet ik er nog wel een paar.

Dan de wedstrijd. We wisten dat B.W. een goede ploeg is met veel ervaring en al lang samenspelend en dat we dus aan de bak konden. Dit bleek al snel, en door een snelle 1-0 (bal tussen Lau en Robert) liepen we al vroeg in wedstrijd achter de zogenoemde feiten aan.

Qua werklust ontbrak het ons niet, maar de thuisploeg speelde ons stuk door hoog op te spelen en continu in beweging te zijn. Daarna hobbelde het spel een beetje over en weer, waar het ons ontbrak aan wat creativiteit en B.W. rustig het balletje rond liet gaan. Waar we wat beter in de wedstrijd leken te komen sloeg B.W. genadeloos hard toe met een snelle aanval en dus de 2-0.

Op wat afstandsschoten en aanvallen tot de 16 konden we zelf nauwelijks gevaarlijk worden en gingen we met 2-0 aan de ranja.

2e helft met nog steeds geen gearriveerde keeper, maar Ruben voor Koen gingen we in iets andere formatie voortvarend van start. Misschien ook door de voorsprong was B.W. wat nonchalant, maar zelf stonden we ook veel beter. Dat resulteerde in de snelle 2-1, een strakke voorzet van Jelte werd snoeihard en onhoudbaar door een speler van de gastheren ingekopt.

De thuisploeg was het even kwijt en wij gingen op zoek naar de gelijkmaker. Lenny viel geblesseerd uit en Arjan kwam hem vervangen met nog een half uur te spelen. We kwamen veel vaker op de helft van de thuisploeg, maar werden minder gevaarlijk dan gehoopt.

Zo kon B.W. onder de druk uit voetballen en langzaam weer de betere ploeg worden. Dat werd beloond met de 3-1, daar een corner niet goed verwerkt werd en in de scrimmage de bal op de 16 door een oerwoud van benen werd ingeschoten.

Over en uit, de wedstrijd hobbelde voort. Ton en Herke kwamen er nog in voor Robert en Dion, maar konden ook het tij niet keren. De formaliteit van de 4-1 was voor de statistiek, maar daar doet het verder niet toe.

Zo lukte het ons dus niet om te “stunten” en de periode mee te nemen naar Harlingen. Het ontbreken van de stam, zorgt er voor dat de dennennaalden het niet lang in de kerstboom volhouden. Hoe pakken “we” dit op!?!?

En dat een negatieve uitslag van een voetbalwedstrijd relatief is bleek wel dat we ondanks de nederlaag en het stuivertje wisselen op de ranglijst toch nog lang onrustig hielden op de Robbenplaat en omgeving.

Donderdag sluiten we de 1e seizoenshelft af met een sinterkerstennieuw en dan gaan we een paar weken in de rust. Het batterijtje weer opladen en er voor zorgen na de winterstop er het beste van te maken met een zo hoog mogelijke eindklassering op de ranglijst!!!

We will KEEP(ER) in touch!!!