Kan een doelpuntloos gelijkspel aantrekkelijk zijn ?

Ik denk het wel en velen met mij, die de clash tussen VVI en Zeerobben hebben gevolgd. Ondanks de weersomstandigheden ( kou, hagel en zo nu en dan de zon ) en het slechte veld. De uitblinkers deze middag hadden de handschoenen wel aan, maar niet vanwege de kou. Beide doelmannen, Jelle Jelsma en Theo Nota, grossierden in puike reddingen op zeker lijkende goals. Aan beide zijden werden veel kansen gecreëerd, maar tot een score leidde dit niet. Een 3 – 3 eindstand had zomaar gekund.

In evenwicht

De eerste de beste aanval van de thuisclub mondde uit in een 100 % kans voor Guido de Weerd, die alleen op de keeper afstormde, maar om onbegrijpelijke reden ( oorzaak Veld?) niet scoorde waarna Theo Nota de bal voor zijn voeten weggriste. Patrick Amels stuurde Durk Ennema richting vijandelijk doel, hij passeerde wel de doelman, maar raakte de controle over de bal kwijt. De tweede kans, na 20 minuten, voor VVI werd door Nota uit de hoek geranseld. Een vloeiende aanval door het midden, Patrick Amels met een subtiel hakje op David van der Pol, die Durk Ennema bediende. Via Jelsma op de paal. Net als in de eerste minuut werd Guido de Weerd gelanceerd, maar opnieuw was Nota hem de baas. Een vlammend schot van zo’n 20 meter van Rutger Portena werd door Nota bekwaam gepareerd.

Kansen bij de vleet

Na de thee herpakte Zeerobben het lichte overwicht uit de eerste helft. En met een prima combinatie tussen Jay de Vries en Van der Pol, kreeg Ennema een schietkans, net naast. Hierna ontstonden er hachelijke situaties in de zestien van de bezoekers uit drie corners op rij. Geblokt en weg geramd, bracht opluchting. Voetballend probeerde Zeerobben de defensie te verschalken. David van der Pol zag doelman Jelsma te ver voor zijn doel staan, helaas belandde de bal op het dak van het doel. Amels bleef de voorwaartsen voeden met bruikbare ballen. Maar telkens was daar weer  Jelsma. Na ruim een kwartier werd een voorzet van rechts niet op waarde geschat door De Weerd, hij liet na de bal binnen te schieten. Rutger Portena vond daarna Nota weer op z’n weg. De gastheren hielden de druk op de defensie van de gasten uit Harlingen, dat leidde tot een foutje op het middenveld. Gelukkig stond ook nu Theo Nota op de juiste plek. Aan de andere kant kwam VVI goed weg. Patrick Amels wist het hoofd van Ennema te vinden, zijn kopbal eindigde op de lat. In overtal kwamen de oranjehemden gevaarlijk uit, Ane Schaap en Valentijn van Laar blokten de inzet. David van der Pol kreeg nog een mooie kans, op de hoek van de zestien mikte hij op de linker bovenhoek, doelman Jelsma tikte de bal net tot corner. In de laatste minuten van dit boeiende duel kwamen er aan beide kanten nog dreigende situaties. Maar het bleef bij de brilstand. De prima leidende referee Sara Anna Brinkkemper kon zonder kaarten deze sportieve wedstrijd beëindigen.

Terechte puntendeling in aantrekkelijk duel

Zeerobben laat opnieuw Heerenveense Boys uitlopen tot zes punten, 1 – 0 winst tegen SWZ. VVI kan toch weer een belangrijk puntje bijschrijven om die vermaledijde 5e plek van onderen  ( nacompetitie voor behoud van het tweede klasserschap) uit het zicht te houden. Misschien een beter combinerend Zeerobben zal tevreden moeten zijn met de puntendeling. Voor het zelfde geld hadden de Idskenhuizers  nog de volle buit gepakt in de slotfase. Volgend Paasweekend geen competitie verplichtingen. Zaterdag 6 april verder thuis tegen Bolsward.

Zeerobben : Theo Nota; Joran van Kernebeek; Ane Schaap; Max Faber; Valentijn van Laar; Patrick van der Veen; Wesley Tankink; Patrick Amels; Jay de Vries ( 70 m. Matts Bruining); Durk Ennema ( 70 m. Godert Attema ) ; David van der Pol

Foto’s: Bert Drent\