Johannes Woudstra onthult naambordje van “zijn” tribune

We gaan terug naar zaterdag 29 november 2021 als Zeerobben haar online algemene ledenvergadering houdt (ivm de corona-maatregelen) en de nieuwe voorzitter Sander Alberda het woord neemt:

“Alberda stipte nog maar eens even de staat van dienst aan van de scheidende voorzitter. Al ruim 50 jaar “in dienst” bij Zeerobben met verschillende petten op. “Volgens mij heeft hij het gras nog wel gemaaid”  aldus Alberda. We kennen hem niet alleen van de stuwende kracht achter de trainingskampen in Spanje en als de woordvoerder in Trebol bij de fusiebesprekingen maar we kennen hem ook als jeugdleider en jeugdsecretaris. Toen ook was hij al initiator van buitenlandse “Eurosporting toernooien” voor de jeugd in Duitsland en België. Naast jeugdsecretaris was Woudstra jarenlang hoofdbestuurslid met de portefeuille “sponsorzaken”. En de laatste 10 jaren dus in de rol van voorzitter die zeer begaan was (is) met zijn club. In die jaren waren er vele hoogtepunten zoals de sportieve successen van het Vlaggenschip en het tweede elftal (Beloftenteam), de verdere professionalisering van de jeugdopleiding (met o.a. het aanstellen van een Hoofd Jeugdopleiding) en het fors versterken van  begroting alsmede de oprichting en vervolgens succesvol maken van de Businessclub Zeerobben. En uiteraard de vruchtbare samenwerking met de hoofdsponsor SMEDING Groenten en Fruit en Hoofd Jeugdsponsor Froonacker en De Witte Assurantiën. Niemand schrok dan ook van het voorstel van voorzitter Alberda om Johannes Woudstra te benoemen tot erelid van de zmvv Zeerobben. Zowel in de Robbenplaat als ook vanuit de speakers van de beamer (on line vergadering) klonk een welgemeend luid applaus. Een prachtige, welverdiende titel voor een bevlogen voorzitter.

Wat wel even schrikken was voor de scheidende voorzitter waren de woorden van Alberda: “maar er is nog iets”. Nou dat “iets” bleek niet zo maar “iets” te zijn. Het bestuur had besloten om de huidige tribune op het hoofdveld de naam van Johannes Woudstra te geven. Naast de Piet Waaijer bestuurskamer dus nu ook de Johannes Woudstra tribune. De scheidende voorzitter was zeer verrast en kon niets anders dan even zwijgen. De scheidende voorzitter was stil, verrast en tros.”

Johannes maakte als voorzitter 2 kampioenschappen mee. Eén met Inne Schotanus als hoofdtrainer en één met Arjen Postma als hoofdtrainer. En juist zij zorgden er afgelopen zaterdag voor dat alles samen kwam. Want naast het onthullen van het naambordje van de “Johannes Woudtra Tribune” hadden beide trainers het idee bedacht om een “Champions Battle” te organiseren. Een wedstrijd aangeboden aan Johannes als dank aan 10 jaar voorzitterschap en de jarenlange intensieve samenwerking met beide trainers. Veel spelers en stafleden van het team uit het seizoen 2012-2013 en uit het seizoen 2016-2017 gaven acte de présence en zorgden met een onderlinge wedstrijd voor een mooi eerbetoon aan de oud-voorzitter en zijn gezin.

Samen met de hulp van kleindochter Nina werd de vlag weggehaald en was de Johannes Woudstra Tribune een feit! En zo kwam hij op de stralende familiedagen in een mooi rijtje terecht. De namen van o.a.  Wolter Bakker, Iede Bode, Piet Waaijer en Tinus Booij werden al aan de club verbonden en daar komt dus nu de Johannes Woudstra Tribune bij. Een mooi gebaar van de club waar de scheidende voorzitter terecht meer dan trots op kan en mag zijn. En de leden ook!

F.B.