JO17-1 en JO15-1 naar internationaal toernooi

De afgelopen maanden waren de jongens van JO15-1 actief met het verkopen van emmertjes strooizout en de verkoop van koeken met als doel geld in te zamelen voor deelname aan een internationaal Euro-Sportringtoernooi te Hamont in België. En bijna is het zover. Op Hemelvaartsdag vertrekken spelers en begeleiding voor 4 dagen richting België. 120 teams uit 6 verschillende landen zullen meedoen aan dit toernooi. JO15-1 is ingedeeld in een poule met SVR Völkingen (D), US Vermelles-s (F) en Kadijk SK (B). Zeerobben verblijft 4 dagen in Vakantiepark Blauw Meer zodat naast het voetbal ook een beetje het vakantiegevoel boven zal komen drijven. Een prachtige ervaring voor deze talentvolle groep die een uitstekend seizoen achter de rug hebben met halverwege de promotie van de hoofdklasse naar de selectieklasse. Donderdagochtend is het vertrek vanaf de Robbenplaat en zondag komt de ploeg weer terug  richting Harlingen.

Op social media werden tegenstanders al geanalyseerd hetgeen mooie verhalen opleverde:

Is Zeerobben JO15-1 klaar voor het Eurocup toernooi?

Als de boys donderdag vertrekken naar het Vlaamse Hamont-Achel is op het moment van schrijven nog niet bekend met hoeveel spelers we gaan. Wat wel bekend is zijn de tegenstanders in de poule. Elke dag wordt er informatie gedeeld over de komende tegenstanders. Gelukkig zijn er veel bereisde ouders die, wanneer ze op vakantie zijn of gewoon aan het werk, hun ogen en oren altijd de kost geven.

Vandaag licht Feico Douma de eerste tegenstander toe, Kadijk SK uit Overpelt.
“Tja, Kadijk SK. Ploeg uit de buurt van Hamont. Kilometer of 15 ligt het uit elkaar. Toen ik nog soigneur was bij Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team trainden Thomas De Gendt, Kenny Hummel en Wout Poels hier vaak. Doordat Lieuwe Westra en ik gewoon thuis sliepen kwamen we vaak te laat door een file bij Everdingen dus misten we die sessie vaak. Maar van die jongens hoorde je dan wel verhalen over de club Kadijk.
Zo speelde de O15 van hen al topdivisie in 2013 en dat niveau is daarna eigenlijk alleen maar omhoog gegaan. Achterin staan 3 Argentijnse studenten die, vergelijk het maar met onze VMBO-TL, daar studeren. Dat hebben ze in Buenos Aires niet, VMBO-TL bedoel ik. Daar gaan die jochies vaak meteen naar de slagersvakschool.
Voorin staan ook zeer rappe spitsen, en het middenveld bestaat uit telgen van de familie De Bruyne. Ja, wordt een pittig potje denk ik.”

Dank voor de toelichting Feico. Morgen gaan we informatie delen over een andere tegenstander, het Duitse SVR Völklingen.

De tweede tegenstander van het Eurocuptoernooi uitgelicht

Zeerobben JO15-1 zal de tweede wedstrijd aankomende vrijdag spelen tegen het voor het merendeel, onbekende SVR Völklingen. Echter, geen club heeft geheimen door onze brede scouting, vandaar dat een aantal kenners hun licht laten schijnen over het zeer ambitieuze Völklingen.
Wietse en Erwin rijden veel door Duitsland, maar de tegenstander van dit toernooi kennen ze niet of nauwelijks. “Völklingen zeg je?” vraagt Erwin. “Ja, weleens van gehoord. Wietse nam vaak een Völklinger Weiss bier of een Hebe, of bedoel je dat niet?” “Ik heb er van gehoord, maar kan de naam even niet thuisbrengen” gaf Wietse aan. ”Vraag anders de vader van Sido even. Als iemand het moet weten, is hij het.”
“Völklingen? Jazeker, prachtig mooi dorp man. We staan er al jaren oppe camping“ zei Alexander. “Mooie omgeving man, Saarland. Maar wat wist wete van de club? De club bestaat al zo’n 50 jaar. Eerst heette de club SV Völklingen ’69. Niet dat de club in 1969 is opgericht, maar de voorzitter destijds, Jens Hauptgefreiter, jonge die was helemaal gek van dat getal. Vanaf het begin had de club daarom al een grote aantrekkingskracht op jonge lui. Later toen Jens ut stokje overgaf aan Hubert Gruber werd de naam aangepast naar SVR Völklingen 06, vernoemd naar de uitslag van de eerste thuiswedstrijd.
De C-Jugend zoals dat hier heet komt uut in een landelijke competitie. Vorige week tikten ze Bayern München nog even helemaal scheel. Ik kon alleen de eerste helft kieke, want ik moest mien voortent nog opzette. Met rust was het al 9-0, maar tot de 8-0 ging het geliek op. Staan bovenaan dizze jongens, fanatieke coaches oek trouwus.
Wut wel een leuk potje denk ik tegen onze oosterburen. Ik denk zelf, maar ik ga natuurlijk niet oppe stoel van de technische leiding zitten, lafjes beginne, punt naar achteren en dan de tweede helft va banque. 3 Puntjes. Graag deen seun, veul plezier daar in Hamont. Miskien da’k daar volgend jaar met mien sleurhut heen gaan.”

Al met al toch weer een analyse van enige waarde. De boys zijn gewaarschuwd…

Tot zover de analyse van de tegenstander door de deskundigen!

 

En ook JO17-1 reist af naar België. Ook zij nemen deel aan het internationale Euro Sportringtoernooi  te Hamont. Ook JO17-1 vertrekt donderdagochtend richting België alleen keren zij zaterdagavond alweer terug richting Harlingen. JO17-1 is bij 2 Belgische clubs ingedeeld: Achel VV en R.A.F. Franchimont en bij de Nederlandse club vv Stroe. JO17-1 verblijft in vakantiepark Hengelhoef te België dat ongeveer 40 minuten onder Hamont ligt.
Ook voor JO17-1 is het tot nu toe een fantastisch seizoen. Zij werden kampioen van de hoofdklasse en doen het v vervolgens in de divisie ook uitstekend. Sterker nog, ze staan op dit moment bovenaan en het kampioenschap ligt met nog 1 wedstrijd te gaan voor het grijpen. Die wedstrijd wordt dinsdagavond a.s. om 20.00 uur gespeeld op het Oostersportpark tegen Zuidhorn.
Dit internationale toernooi is dus een mooie warming up richting dinsdagavond en zal ook voor deze jongens een geweldige indruk achterlaten.