Jeugdtrainers

Bij een grote jeugdafdeling lopen heel wat trainers rond die wekelijks druk in de weer zijn om de kinderen te trainen/begeleiden etc. Soms zie je iets bijzonders. Zo is dit seizoen Janita Boutsma aangeschoven bij de Waddenrobkes als trainster. Janita doet momenteel de PABO en is bovendien ook nog eens trainster van de MO17-1 en keepster van ons VR1. Maar het is toch heel bijzonder dat Janita in 2009 als jong meisje lid van Zeerobben werd en meedeed bij de Waddenrobkes. Ze speelde voor Spanje. En nu zoveel jaren later traint ze zelf de Waddenrobes. Daar worden wij heel blij van. Gewedig Janita.

Er komen steeds meer Waddenrobkes bij dus een extra trainer zou geen overbodige luxe zijn en zie daar. Deze week kwam Lanvin Warmerdam kennis maken met de trainsters van de Waddenrobkes. Lanvin sluit ook aan als trainer en gaat vanaf woensdag a.s. assisteren en kijken of dit iets voor hem is. Het bijzondere? In 2015 speelde Lanvin zelf ook bij de Waddenrobkes. Niet voor Spanje maar voor België. En de bondscoach destijds? Dat was pa Sven Warmerdam. Ook al geen onbekende bij de club. Leuk dat Lanvin als “oud-Waddenrobke” nu ook als trainer aan de slag wil bij die groep. Hij neemt de nodige voetbalskills mee want Lanvin speelt bij Cambuur en komt momenteel uit als keeper bij de O16. Daar kunnen de kinderen vast nog veel van leren. Heel veel succes Lanvin en we hopen dat je er veel plezier in hebt.
En met deze trainers willen we graag kenbaar maken dat we gigantisch trots en dankbaar zijn op al die jeugdtrainers die week in week uit, maand in maand uit maar weer klaar staan voor al die kinderen. Steeds maar weer proberen om de kinderen iets te leren en daarnaast het gezellig met elkaar te hebben. Waar zouden we zijn zonder deze fantastische vrijwilligers.