Jeugdjournaal Zeerobben

Er was best weer de nodige bedrijvigheid op het Oostersportpark de afgelopen zaterdag. Zo was er een toernooi voor de JO8 en JO9 groep en waren er verschillende oefenwedstrijden en trainingen. Allemaal ter voorbereiding op de competitie die op korte termijn wel weer eens van start zou kunnen gaan. En wat bleek? Morgen wordt voor veel teams de competitie weer hervat. Eindelijk mogen ze weer en ze gaan er morgen weer voor! Geweldig.

Dat geldt nog niet voor de JO19-1, JO17-1 en JO15-1. Zij komen uit in de hoofdklasse en is dus A-categorie en die beginnen pas op 5 februari met hervatting van de competitie. De B-categorie gaat dus morgen wel van start. Daarnaast kwam de mededeling dat het bekervoetbal geheel komt te vervallen en dat is voor JO15-1 wel heel zuur nu voor hen de bekerkraker tegen ONS binnenkort op het programma stond. Voor hen rest alleen de competitie nog.

Hoe zeer de jeugd weer zin heeft in voetballen bleek wel uit het aantal aanmeldingen voor het toernooi bij de JO8 en JO9 groep. Slechts 4 afzeggingen kwamen binnen bij de leiding en de rest van de kinderen was aanwezig en speelde anderhalf uur lang een onderling toernooitje. Veel enthousiasme bij zowel de de kinderen als ook bij de leiders en trainers. En ook andere teams JO10, JO11, JO12, JO13 kwamen in actie. Nog steeds onderlinge oefenwedstrijdjes maar morgen spelen ze dus weer om het echie.

Programma/De dag van morgen

Zaterdag is het meteen weer volle bak ondanks dat sommige teams nog niet in actie mogen komen en nog een weekje moeten wachten. Maar voor zaterdag blijven er toch nog 20 jeugdwedstrijden over. Hoe mooi is dat! De kantineploeg zal weer in actie komen en ook alle jeugdleiders, jeugdscheidsrechters en overige vrijwillig(st)ers moeten weer vroeg uit de veren want vanaf 08.45 uur is het actie. Op het Oostersportpark komen 12 jeugdteams in actie en 8 teams stappen de auto in om elders in de provincie te spelen. Weer ouderwets op zoek naar de voetbalvelden in  één van de friese dorpjes. Daarbij komt ook nog eens dat publiek weer welkom is langs de lijn maar ook op het terras of in de kantine. Uiteraard zijn de basisregels nog steeds van toepassing en gelden er speciale regels voor bezoek aan de Robbenplaat. Daarover kan men de website raadplegen. De vereniging plaatste deze week al een alleszeggende video op alle social media kanalen waaruit bleek dat de club er klaar voor is. Zaterdag is weer de mooiste dag van de week. Niet alleen voor de voetballers maar ook voor alle vrijwilligers.