Jeugdjournaal

En daar was weer zo’n zaterdag waar je met volle tevredenheid op terug kunt kijken. Niet omdat alle teams gewonnen hadden maar wel omdat het weer prima was en het gezellig druk was op het complex met veel lachende kinderen en tevreden ouders. Jeugdvoetbal zoals je het graag ziet. 

JO19

Je kan gerust stellen dat JO19-1 de competitie goed is begonnen met 6 uit 2. Vorige week de winst op Leovardia en afgelopen zaterdag werd er overtuigend met 8-3 van Drachtster Boys gewonnen. Zaterdag wacht een nieuwe uitdaging met de uitwedstrijd tegen fc Bergum. JO19-2 was een weekendje vrij en treft morgen thuis TOP ’63. 

JO17

Het wil met JO17-1 nog niet echt lukken deze competitie. Vorige week verlies tegen Workum en afgelopen zaterdag was sc Stiens met 4-1 te sterk. Morgen gaan de mannen op bezoek bij de nummer 3 van de ranglijst sc Bolsward. Nipt verlies was er voor JO17-2 in de uitwedstrijd tegen LAC Frisia. Verlies was er ook voor JO17-3 tegen fc Burgum al kwam Zeerobben nog wel verrassend sterk terug tot 3-4 maar toen was er geen tijd meer om de gelijkmaker te maken. Zaterdag nieuwe kansen tegen SJO DFC.

JO15

JO15-1 zit in de winning mood. Na de winst van vorige week tegen Franeker speelde JO15-1 afgelopen zaterdag een prachtige wedstrijd tegen sc Bolsward. Alles erop en eraan om het maar zo te zeggen en uiteindelijk een 3-2 overwinning. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Drachtster Boys die ook 6 uit 2 heeft. Ook JO15-2 speelde een prachtige wedstrijd tegen Oeverzwaluwen die in 4-4 eindigde. JO15-3 verloor ongelukkig in Grou met 3-1 van GAVC na een 1-0 voorsprong en Irnsum was met 8-0 een maatje te groot voor JO15-4. 

JO13

Geen wedstrijd voor JO13-1 afgelopen zaterdag. Morgen treffen ze op het Oostersportpark koploper LSC. JO13-2 had ook een vrij weekend en JO15-3 verloor met 2-0 van sc Joure. 

JO12

JO12-1 verloor in Bolsward met 4-2 van de plaatselijke sc. Een spannende wedstrijd was het bij JO12-2 tegen SDS. Met 3-4 trok SDS net aan het langste eind. Verlies was er ook voor JO12-3. Zij verloren uit bij Oeverzwaluwen met 6-2.

JO11

Ook JO11-1 lijkt op stoom te komen. Na de winst van vorige week werd er nu met 6-1 gewonnen van Bolsward. En wat een partij moet de wedstrijd tussen Akkrum en JO11-2 geweest zijn. Toen iedereen van het veld stapte stond de einduitslag 6-7 op het scorebord. Dat is vast een leuke terugreis geweest. JO11-3 verloor maar net met 3-4 van Akkrum.  

JO10, JO9 en JO8

Binnen deze groep komt Zeerobben dit seizoen met 10 teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in een ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar vaak anders over en weten soms haarfijn wat de uitslag was. Zeerobben volgt  de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven 

De dag van morgen

Zaterdag weer zo’n heerlijke zaterdag in het vooruitzicht. Wie echt van jeugdvoetbal houdt weet wel waarom. De eerste wedstrijden beginnen zoals altijd al om kwart voor negen. Er is genoeg keus voor iedereen met 13 thuiswedstrijden voor de jeugd. Zoek een wedstrijdje uit, kom langs en ervaar dat zaterdag de mooiste dag van de  week is.