Jeugdjournaal

Het was passen en meten afgelopen week op het Oostersportpark. Veel wedstrijden die voor zaterdag 31 augustus op het programma stonden werden verplaatst naar afgelopen maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Maar naast het voetbal moest er natuurlijk ook gewoon getraind worden. En met 32 teams is dat best even “schipperen”. Maar uiteindelijk is het gelukt en kunnen de teams zich opmaken voor de 2e bekerronde die morgen van start gaat.

Morgen zijn er maar liefst 16 thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling. Een serieuze testcase voor de vereniging dus. Naast de 16 thuiswedstrijden staan er namelijk ook nog eens 16 uitwedstrijden voor de jeugdafdeling gepland. Het laat zich raden dat er weer veel leiders, trainers, scheids- en grensrechters, kaderleden en kantinepersoneel in de weer zijn. Allemaal vrijwilligers die hun tijd weer beschikbaar stellen om zo de jeugd te kunnen laten genieten van het voetbalspelletje. 

Er staan weer een aantal interessante ontmoetingen op het programma. Teams die de eerste wedstrijd verloren of gelijk gespeeld hebben zullen aan de bak moeten om nog een kans te maken om zich te plaatsen voor de knock-out fase. Voor JO15-5M is het ook een spannende dag. Deze ploeg meiden, die al een paar jaar met elkaar spelen, zijn de uitdaging aangegaan en hebben zich ingeschreven voor de jongenscompetitie. De eerste bekerwedstrijd tegen fc Harlingen JO15-2 ging helaas niet door omdat de tegenstander zich teruggetrokken had uit de bekercompetitie maar morgen reizen de meiden af naar Oosterlittens en spelen tegen tegen ST SDS/Nijland JO15-2. Hoe dat gaat aflopen? Hou de website en social media maar in de gaten. 

Maar ook voor veel spelers van JO8 is het allemaal nog spannend. Nog maar net uit de Waddenrobes en nu al wedstrijden spelen in de bekercompetitie. Dat is natuurlijk een hele belevenis. 

Naast de voorbereidingen voor de beker- en reguliere competitie legt de vereniging momenteel de laatste hand aan de presentatiegids 2019/2020. Een prachtige uitgave ook dit jaar weer waar in weergegeven wordt waar Zeerobben voor staat en wat voor een club het is. Veel interviews weer met verenigingsmensen van jong tot oud. Binnenkort wordt begonnen met de verspreiding.

Er was ook teleurstelling afgelopen week. Op woensdag 19 juni moest het kleutervoetbalfeest afgelast worden i.v.m. het slechte weer. Er werd besloten om het voetbalfeest te verplaatsen naar woensdag 4 september maar afgelopen woensdag ging het weer mis. De voorspellingen waren dusdanig dat het niet verantwoord was om de kleuters te laten voetballen. Erg jammer voor de scholen, de kleuters en natuurlijk de organisatie. Er stonden toch maar weer 30 vrijwillig(st)ers klaar en ook Jumbo Olaf Hermus had zijn toezegging weer gedaan voor de sponsoring van drinken en fruit. Maar ook de sponsor heeft aangegeven er de volgende keer gewoon weer bij te zijn. Het kleutervoetbal is inmiddels een vast onderdeel in het schoolprogramma geworden waar de vereniging dan ook trots op is. Daarom zal er in juni 2020 weer gewoon een kleutervoetbalfeest zijn bij en georganiseerd door de jeugdafdeling van Zeerobben. 

De dag van morgen

Zoals gezegd een zeer drukke dag morgen op het Oostersportpark. De eerste wedstrijden zullen al om 08.45 uur van start gaan. De laatste jeugdwedstrijd begint om 14.30 uur. Dan sluit JO19-1 de dag af. Niet op het hoofdveld dit keer omdat Zeerobben 1 daar de bekerwedstrijd tegen DTD speelt. De Waddenrobkes starten hun competitie op zaterdag 21 september met de interne landencompetitie. Zij zijn al 2 weken in training en de reacties van de ouders en kinderen zijn  geweldig. De foto’s en filmpjes op de site van de club en op social media worden volop bekeken en gedeeld. Dat ziet er goed uit en de club rekent ook dit jaar weer op een toeloop van aanstormende talenten. Zeerobben maakt zich op voor weer een mooi seizoen met de mini’s, de pupillen en de junioren.