Jeugdjournaal

Afgelopen zaterdag bleek maar weer eens overduidelijk dat zaterdag de mooiste dag van de week is. De eerste twee kampioenen werden bekend en er werden opvallende resultaten geboekt door de jeugdteams. Kortom, een zaterdag zoals je die graag ziet.

JO19

JO19-1 komt uit in de hoofdklasse en speelt daar een soort van plaatsingsreeks. Ze hebben deze afgesloten met een 1e plaats. Afgelopen zaterdag werd Leovardia met 11-0 verslagen. Zeerobben is duidelijk aan een nieuwe uitdaging toe. En dan JO19-2. Zij spelen een bekercompetitie met 5 teams. Afgelopen zaterdag moest er nog 1 puntje gehaald worden tegen Oeverzwaluwen om 1e in de poule te worden. Daar leek het na een 2-0 achterstand niet op maar de ploeg kwam sterk terug en sloot af met 2-2 en een ronde verder in de beker.

JO17

Na de kansloze nederlaag tegen Urk vorige week stond JO17-1 afgelopen zaterdag wederom voor een zware opgave. Uit naar het nog ongeslagen Genemuiden. Maar niks is onmogelijk in het voetbal. Zeerobben stapte weer in de auto met drie punten in de tas. In Genemuiden werd er met 3-0 gewonnen.  Een topprestatie. Morgen de thuiswedstrijd tegen Neo uit Borne.  JO17-2 kwam net tekort tegen MKV ’29 en verloor met 1-3. En ook geen punten voor JO17-3 dit keer. In en tegen Berlikum werd er met 6-3 verloren. Wel veel doelpunten.

JO15

Na het verlies tegen Frisia weer een zware opgave voor JO15-1. Uit naar titelkandidaat DZOH te Emmen. De wedstrijd begon al om 09.30 uur dus om 07.00 uur al in de auto. De ontlading na de wedstrijd was dan ook groot toen er 1-2 op het scorebord stond. Wat een prestatie van dit jonge team.  Winst was er ook voor JO15-2 dat het zo knap doet in de competitie met alleen maar standaardteams. Dit keer een 4-0 overwinning op Oosterlittens. Wat was JO15-3 dicht bij een bekerstunt. Afgelopen zaterdag kwam Minnertsga op bezoek die in punten gelijk stond. Na een 1-3 achterstand kwam Zeeobben sterk terug tot 3-3 maar verder kwamen ze helaas niet. In punten gelijk geeindigd met Minnertsga maar het doelsaldo van Minnertsga is met +29 beter dan dat van Zeerobben met +18. Met opgeheven hoofd uit de beker derhalve. JO15-4 verloor de thuiswedstrijd tegen Friesland met 0-4.

JO13

Bij de JO13 groep kwam alleen JO13-2 in actie. Zij speelden uit tegen Bolsward een doelpuntrijke wedstrijd maar verloren uiteindelijk wel met 8-3.

JO12

In een gelijkopgaande wedstrijd kon er over en weer gejuicht worden. Zeerobben deed dat 2 keer en SJO DFC scoorde 4 maal. JO12-2 speelde thuis tegen Oosterlittens en scoorde er lustig op los. Zeerobben won uiteindelijk met 11-4.

JO11

JO11-1 had in de laatste thuiswedstrijd tegen Bolsward nog 1 puntje nodig voor het kampioenschap in de 1e klasse (1e fase). Het werd een spectaculaire wedstrijd die echt elke kant op kon. Zeerobben kwam op een 2-0 voorsprong maar zag Bolsward sterk terug komen tot 2-2. Daarna kon het alle kanten op maar Zeerobben wist in de slotseconden nog een doelpunt te maken en won met 3-2 en dus was het kampioenschap een feit. Met 18 punten uit 6 wedstrijden en een doelsaldo van 30 voor en 9 tegen een verdiend kampioenschap. Een mooie prestatie van dit talentvolle team. Op naar de 2e fase.   Voor JO11-2 viel de indeling in de 1e fase verkeerd uit. Te sterke tegenstanders voor dit team. Afgelopen zaterdag werd er met 15-0 verloren van Oosterlittens. Opladen en nu klaar maken voor de 2e fase.

JO8/JO9/JO10

En natuurlijk speelden de JO8, JO9 en JO10 ook hun eerste competitiewedstrijden. Zoals bekend worden er bij deze categoriën geen uitslagen of standen bijgehouden. Dit i.v.m. de ontwikkeling van de nieuwe wedstrijdvormen waarbij het draait om het vergroten van het spelplezier van de pupillen.

De dag van morgen

En dan staat ineens de herfstvakantie in noord voor de deur. Een vrije zaterdag voor veel teams. Voor de één prettig maar voor de ander een vervelende onderbreking. Er moeten hier en daar nog wat wedstrijden ingehaald worden en in de divisie spelen ze gewoon door. Derhalve zaterdag toch weer drie thuiswedstrijden en slechts 1 uitwedstrijd. Maar dan nog blijft de zaterdag de mooiste dag van de week.