Jeugdjournaal

Het is elke week maar weer afwachten of je wel of niet moet voetballen. Voor de teams die uitkomen in de hoofdklasse niet. Voor hen is de winterstop al begonnen. Voor de overige teams is het hollen of stilstaan.

JO19

Bij de JO19 groep kwam dus alleen JO19-2 in actie. Zij speelden een uitwedstrijd in Leeuwarden tegen Friesland en kwamen met een mooie 2-4 overwinning terug uit de Friese hoofdstad. 

JO17

Bij de JO17- groep uiteraard geen wedstrijd voor JO17-1 en ook JO17-2 kwam niet in actie. Wel was er een wedstrijd voor JO17-3. Zij moesten het opnemen tegen de nummer 2 van de ranglijst Beetgum en dat werd me toch een wedstrijd. Met veel doelpunten over en weer en na het laatste fluitsignaal van de arbiter stond er 6-6 op het scorebord. Wat een wedstrijd.  

JO15

Ook geen wedstrijd voor JO15-1 dus maar JO15-2 kwam wel in actie. Zij speelden uit tegen Ouwe Syl en moesten daar een 4-0 nederlaag incasseren. En dat was de enige wedstrijd in deze groep omdat ook JO15-3 en JO15-4 niet in actie kwamen. 

JO13

Bij de JO13-groep slechts 1 wedstrijd. JO13-2 speelde thuis tegen Oosterlittens en dat leverde toch weer een puntje op. Het werd 3-3. Een knappe prestatie gezien de plaatsen op de ranglijst.  

JO12

De uitwedstrijd van JO12-1 leverde helaas geen overwinning op. In en tegen Joure werd er met 7-2 verloren. JO12-2 moest al vroeg uit de veren want zij speelden al om 09.00 uur in het prachtige Hindeloopen tegen Hielpen. Hielpen won de wedstrijd met 7-0. En ook JO12-3 kwam in actie. Zij speelden thuis tegen MKV en dat leverde Zeerobben een mooie 5-2 overwinning op.    

JO11-1

De teams van Zeerobben en Frisia waren goed aan elkaar gewaagd en dat leverde een spannende wedstrijd op die uiteindelijk nipt met 0-1 verloren ging.    

JO10, JO9 en JO8

Binnen deze groep komt Zeerobben dit seizoen met 8 teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in de ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar soms anders over en weten vaak haarfijn de uitslag. Maar Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven.

De dag van morgen

We wagen ons niet meer aan een voorspelling voor de dag van morgen. Er staan in ieder geval wel weer 10 thuis- en 12 thuiswedstrijden op het programma. Hoeveel er daar daadwerkelijk van gespeeld gaan worden blijft een groot vraagteken. We zullen zien hoe de mooiste dag van de week eruit zal gaan zien.