Jeugdjournaal

Het was afgelopen zaterdag weer business as usual op het Oostersportpark. Onder prachtige weersomstandigheden werd er weer volop gevoetbald door veel teams. Zo speelden JO13-2 en JO12-1 een voetvolleytoernooi. Daarnaast waren er wederom oefenwedstrijden tussen JO12-2 en JO11-1. Ook speelden JO14-1 en JO15-1 tegen elkaar en speelden de jongens van JO19-2 een oefenwedstrijd tegen de mannen van het vierde. Daarnaast waren er zoals elke zaterdag weer toernooitjes voor de JO8/JO9 groep en voor de JO10/JO11 groep. 

Maar aan het spelen van deze onderlinge partijtjes is nu een einde gekomen nu de regiocup van start gaat. 

Stand van zaken/hoe nu verder bij Zeerobben?

Deze week is bekend geworden dat er  alsnog wedstrijden gespeeld mogen worden voor de Regiocup. Niet voor senioren en ook niet voor de JO19 groepen maar wel voor de JO/MO17 t/m de JO8. En dat geeft de jeugd toch nog even de gelegenheid om een aantal wedstrijden te voetballen. Zeerobben heeft zich met alle teams ingeschreven voor deze regiocup om iedereen nog zoveel mogelijk te laten voetballen. Of dat allemaal gaat lukken de komende weken is nog de vraag omdat er de nodige mutaties zijn geweest tijdens de corona-tijd. Vooralsnog gaan alle teams van start. De speeldata zijn 5, 12, 19 en 26 juni a.s. 

Zeerobben had zich ook aangemeld voor de organisatie van de KNVB voetbaldag die voor 12 juni op het programma staat. Echter zijn beiden moeilijk te combineren gezien de activiteiten die op het programma staan voor de Voetbaldag. Het jeugdbestuur heeft er de voorkeur aan gegeven om eerst de regiocup voorrang te verlenen om de simpele reden dat voetballers al maanden zitten te wachten op het spelen van een wedstrijd tegen een andere club. Eindelijk weer een uitwedstrijd. Met z’n allen weer op zoek naar de voetbalvelden in de verschillende dorpen. Het omkleden in de kleedkamer. De bespreking. De warming-up en natuurlijk de wedstrijd. Ze hebben er zo lang op moeten wachten en dus gaan de wedstrijden eerst boven de Voetbaldag. Wel gaat het jeugdbestuur kijken of op een later tijdstip deze Voetbaldag met leuke activiteiten voor de jeugd alsnog kan worden georganiseerd. Daarover later meer. Eerst de regiocup.

Voor zaterdag dus weer een lekker vol programma op het Oostersportpark met 9 thuiswedstrijden. Naast de 9 thuiswedstrijden zijn er ook nog eens 14 uitwedstrijden dus zal het weer drukker zijn op het Oostersportpark dan voorheen. Nog geen volle bak want publiek langs de lijn wordt nog steeds niet toegestaan helaas. Wel zijn de kleedkamers open en mag er weer gedoucht worden. Voor de leiders/trainers en chauffeurs zal er op het terras een koffie/thee corner worden ingericht zodat er toch een gastvrij ontvangst is voor zowel de vrijwilligers van Zeerobben als voor de bezoekers. 

Morgen beginnen de eerste wedstrijden om 09.00 uur.