Jeugdjournaal

Het was afgelopen zaterdag een bijzondere dag zo bleek afgelopen maandag na de persconferentie. De komende weken zal het er heel anders uit komen te zien.  Gelukkig konden de aanwezigen, voorlopig voor de laatste keer, live genieten van het jeugdvoetbal op het Oostersportpark. 

JO19

Na de mooie winst op CVVO vorige week stond er afgelopen zaterdag de streekderby tegen Franeker op het programma. Helaas kon de wedstrijd niet uitgespeeld worden. Een speler van Zeerobben raakte na een harde overtreding op hem dusdanig geblesseerd dat hij per ambulance moest worden afgevoerd. Achteraf bleek er gelukkig geen sprake van een breuk maar de spelers van Zeerobben besloten om niet meer verder te voetballen. JO19-2 komt zaterdag voor het eerst in actie deze competitie. Zij spelen uit tegen sc Stiens.  

JO17

Het moest er natuurlijk een keer van komen. De eerste punten voor JO17-1. Dat gebeurde afgelopen zaterdag toen in Leeuwarden Leovardia met 4-1 werd verslagen. Zeerobben JO17-1 staat op papier dus. Kunnen ze hier zaterdag tegen koploper Bolsward een goed vervolg aan geven? JO17-2 moest op reis richting Terrschelling. Maar daar viel geen eer te behalen voor deze jongens en ze gingen met dubbel cijfers weer richting de vaste wal. JO17-3 beleefde vorige week een mirakel door na een 4-0 achterstand met 5-4 te winnen en de koek bleek nog niet op afgelopen zaterdag. Dit keer werd Woudsend aan de zegekar gebonden. En JO17-3 is samen met LSC trots koploper.  

JO15

JO15-1 heeft een leuk team dat ook nog eens goed kan voetballen. Nick en Jens hebben de “schwung” erin. Afgelopen zaterdag de 2e overwinning op rij. Dit keer 8-0 winst op Drachtster Boys. JO15-2 gaf de wedstrijd tegen Balk afgelopen zaterdag volledig uit handen. Na een 3-1 ruststand werd er uiteindelijk met 3-5 verloren. JO15-3 kwam niet in actie en JO15-4 kwam er tegen Leovardia niet aan te pas en verloor met 1-8. 

 

JO14

Na de nederlaag van vorige week tegen Hardegarijp herstelde JO14-1 zich goed tegen VIOD. Het werd maar liefst 11-0. 

JO13

Jo13-1 kwam niet in actie afgelopen zaterdag. JO13-2 wel en hoe! Na de forse nederlaag van vorige week raakte de ploeg niet in paniek maar bleef erin geloven. Je hebt soms van die wedstrijden dat het allemaal niet lukt maar als je dan een week later met 4-2 van SJO Oudega/HJSC/Heeg wint is alles weer vergeten. 

JO12

JO12-1 pakt de punten daar waar het kan. Afgelopen zaterdag was zo’n dag. In Sneek werd er met 9-2 gewonnen van vv Sneek Wit Zwart. En ook winst voor JO12-2 en hoe. In de uitwedstrijd tegen SJO Arum/Stormvogels werd het 2-5. 

JO11

Na de mooie winst op LSC was er afgelopen zaterdag een verdienstelijk gelijkspel tegen Frisia. Met een 4-2 voorsprong had er misschien wel meer in gezeten maar zo gaat dat in de voetballerij. Ook bij de jeugd. JO11—2  kwam vrolijk terug uit Sexbierum en daar was ook alle reden toe. Er werd met 1-5 gewonnen. En JO11-3 speelde een hele spannende wedstrijd tegen Tzum. Het spel golfde op en neer met over en weer doelpunten. Uiteindelijk stond er na afloop 3-4 in het voordeel van Tzum in het boekje van de spelleider.   

JO10/JO9/JO8

Binnen deze groep komt Zeerobben dit najaar met negen teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in de ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar soms anders over en weten vaak haarfijn de uitslag. Maar Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven.

Waddenrobkes

Afgelopen zaterdag werd de 2e speelronde bij de Waddenrobkes gespeeld. Zie elders op deze pagina. 

De dag van morgen

Het is zaterdag rustig maar ook druk op het Oostersportpark. Druk met voetballers want er zijn toch weer 12 thuiswedstrijden en rustig met publiek want die zijn zoals bekend niet welkom op de sportvelden. We gaan het met z’n allen meemaken. Protocollen moeten weer aangepast worden. Maar voorlopig kan de jeugd blijven sporten. Dat op zich is natuurlijk het allerbelangrijkste.