Jeugdjournaal

Het voetbal is weer volledig los. Voor de ouders en supporters misschien nog even wennen met alle regels en voorschriften op de verschillende accommodaties maar de kinderen voetballen weer alsof er niks is gebeurd. Er is vreugde, er is verdriet, er is teleurstelling maar er is vooral weer plezier en stralende gezichten na een doelpunt en dat hebben we lang gemist op en rond de velden. Naast de bekercompetitie is ook de reguliere competitie voor de groepen JO12 t/m JO8 afgelopen zaterdag van start gegaan. Dat alles maakte het weer gezellig op het Oostersportpark. 

JO19

JO19-1 is vorige week begonnen aan de bekercompetitie met een 2-1 overwinning op fc Burgum. Zij gaven hier een goed vervolg aan. De 2e wedstrijd in Leeuwarden tegen L. Zwaluwen werd met 2-3 gewonnen. Zaterdag wacht de laatste bekerwedstrijd uit tegen Be Quick Dokkum. Na de bekernederlaag tegen sc Bolsward was er nu een puike 2-0 overwinning voor JO19-2 op Balk. 

JO17

Nu de regels en voorschriften ivm COVID-19 weer zijn aangescherpt kan het voorkomen dat teams niet kunnen spelen omdat kinderen thuis moeten blijven. JO17-1 zag hierdoor haar bekerwedstrijd tegen SJO Broekster Walden niet doorgaan. In een doelpuntrijke wedstrijd verloor JO17-2 nipt met 3-4 van St. Annaparochie. Spannend is de bekercompetitie bij JO17-3 die met 3-3 gelijk speelde tegen Mulier. Het kan hier nog alle kanten op. 

JO15

Wat een wedstrijd speelde JO15-1 afgelopen zaterdag tegen ONS uit Sneek. ONS komt uit in de 5e divisie maar daar was weinig van te merken binnen de lijnen. Sterker nog, JO15-1 won overtuigend met maar liefst 6-1. Met de 3-0 overwinning op Workum van afgelopen zaterdag heeft JO15-1 alles zelf in de hand. Zaterdag komt Franeker op bezoek. JO15-2 verloor met 4-0 van fc Harlingen en JO15-3 verloor met 0-2 van SJO Oudega/HJSC/Heeg. En met 12-1 was Oeverzwaluwen veel te sterk voor JO15-4. 

JO14

JO14-1 zag haar wedstrijd vorige week tegen Scharnegoutum worden afgelast maar kon nu dan eindelijk toch aan de bekercompetitie beginnen. En dat deden ze op zeer overtuigende wijze door met 1-7 van sc Bolsward te winnen. 

JO13

Ook JO13-1 zag haar wedstrijd afgelopen zaterdag niet doorgaan. JO13-2 kwam wel in actie. Zij wonnen vorige week nog van Balk maar moest nu in MKV haar meerdere erkennen. 

JO12

JO12-1 was wel heel ongelukkig afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen ONS. Na een 1-0 achterstand kwamen de jongens in de 2e helft sterk terug tot 1-1. Het leek af te stevenen op een gelijkspel maar in de slotseconde scoorde ONS alsnog de 1-2. Tijd om af te trappen was er niet meer… De eerste klap is een daalder waard. JO12-2 won de eerste competitiewedstrijd met 14-1 van sc Bolsward. 

JO11

JO11-1 bleek afgelopen zaterdag niet opgewassen tegen Blauw Wit . Al vroeg in de ochtend werd het 2-8 voor d ploeg uit Leeuwarden. De wedstrijd van JO11-2 tegen Makkum moet zo vroeg in de ochtend wel prachtig zijn geweest. In Makkum werd het 5-8. Ook een overwinning voor JO11-3 dat een 1-2 overwinning in Bolsward uit het vuur sleepte. 

JO10/JO9/JO8

Binnen deze groep komt Zeerobben dit najaar met negen teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in de ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar soms anders over en weten vaak haarfijn de uitslag. Maar Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven.

De dag van morgen

Met 12 thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling en de voorspelling dat het zonnetje er zaterdag al vroeg bij is waardoor het richting de 18/19 graden zou kunnen gaan, zou wel eens kunnen betekenen dat veel mensen richting het Oostersportpark gaan. Zolang iedereen zich aan alle geldende regels houdt is dat geen probleem en kan de vereniging het aan. Daarom is de kantine weer op tijd geopend en zorgt de voetballende jeugd voor een aangename ochtend op het Oostersportpark.