Jeugdjournaal

Na twee vakantie werd er afgelopen zaterdag weer een “doorstart” gemaakt met de vorjaarscompetitie. Dat gold echter niet voor elk team. De hevige regenval op vrijdagavond zorgde ervoor dat er toch weer een aantal wedstrijden afgelast werden. Dat ging echter maar om 3 wedstrijden. MO11-1, MO13-1 en JO15-3 hadden nog een extra weekje vrij. De wedstrijden op het kunstgrasveld aan de Achlumerdijk gingen allemaal wel door. 

JO19

JO19-1 heeft goed overwinterd zo lijkt het. Afgelopen zaterdag werd er opnieuw gewonnen. Dit keer werd Leovardia met 4-1 verslagen. Met 9 uit 3 is het maximaal aantal punten behaald. Zaterdag a.s. de ontmoeting met de nummer 2 van de ranglijst SWZ Boso Sneek. JO19-2 is het voorjaar ook goed begonnen. Na de 3-2 overwinning op ST Mulier?Arum/Stormvogels werd afgelopen zaterdag een 2-3 overwinning uit het vuur gesleept in en tegen Bolsward. Samen met Urk nu koploper in de 3e klasse. Zaterdag de thuiswedstrijd tegen de nummer 3 van de ranglijst sc Emmeloord. 

JO17

JO17-1 heeft zich na het verlies tegen Meppel in de openingswedstrijd in de promotieklasse goed hersteld. Er werd gewonnen van SJO Broekster Walden en afgelopen zaterdag werd er een 2-0 overwining geboekt op Joure. Het zijn mooie tijden voor JO17-2. Na een zwaar najaar gaat het nu een stuk beter in de 3e klasse. Zo goed zelfs dat er afgelopen zaterdag wederom gewonnen werd. Dit keer werd GAVC met 0-5 verslagen. Met 9 uit 3 is JO17-2 trotse koploper. 

JO15

Bij een stand van 0-1 in het voordeel van JO15-1 besloot de scheidsrechter om niet verder te gaan met de wedstrijd tegen Marum tot grote verbazing van beide teams. Zeerobben zal dus nog een keer op reis moeten. JO15-2 kwam net iets tekort tegen AVC. Thuis werd er met 2-3 verloren. JO15-3 zag haar wedstrijd opnieuw worden afgelast en JO15-4 

JO13

Het zat JO13-1 niet altijd mee in de promotieklasse. Vaak mooie wedstrijden gespeeld die geen punten opleverden. Maar dan weet je dat het een keer wel goed valt. Zaterdag was zo’n dag. Sc Joure werd met 4-0 verslagen. Kunnen ze morgen tegen de Weide weer een goed resultaat neer zetten? JO13-2 liet er geen gras over groeien tegen Tzummarum en won met maar liefst 7-0. JO13-3 was vrij. 

JO12

JO12-1 was vrij van competitieverplichtingen. Dat gold niet voor JO12-2 die met een prachtige 2-5 overwinning terug kwamen uit Bolsward. Ook JO12-3 kwam afgelopen zaterdag niet in actie. 

JO11

JO11-1 kwam afgelopen zaterdag niet in actie. JO11-2 verloor nipt met 4-2 van fc Harlingen en JO11-3 verloor de uitwedstrijd tegen Mulier met 6-1. 

JO10, JO9 en JO8

Binnen deze groep komt Zeerobben dit seizoen met tien teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in de ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar soms anders over en weten vaak haarfijn de uitslag. Maar Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven.

De dag van morgen

Het wordt weer eens tijd voor een zaterdag met een heerlijk zonnetje dat schijnt over het Oostersportpark. Dat hebben de kinderen zo langzamerhand wel verdiend. Morgen weer een heerlijke zaterdag met maar liefst 14 thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling. Vanaf 08.45 uur zult u ervaren dat zaterdag de mooiste dag van de week is.