Jeugdjournaal

Elk jaar doet de jeugdafdeling van Zeerobben massaal mee aan kerstzaalvoetbaltoernooien van de KNVB. Nagenoeg elk jaar is Zeerobben vertegenwoordigd op de finaledag die altijd gehouden wordt in sporthal de Trije te Franeker. Ook dit jaar was Zeerobben weer van de partij. Waar het een aantal teams wel gelukt was om door te dringen tot de halve finale lukte het alleen JO13-1 dit keer om ook door te dringen tot de finale. In een zware poule met Heerenveense Boys, Be Quick 1887 en FVC wist Zeerobben zich niet te plaatsen voor de kruisfinales. De eerste wedstrijd tegen de latere kampioen Heerenveense Boys werd met 5-1 verloren. De wedstrijden tegen Be Quick 1887 en FVC eindigde in een gelijkspel en daarmee was Zeerobben uitgeschakeld. Toch een prachtige prestatie en mooie ervaring voor deze jongens om aanwezig te zijn bij de finaledag. De focus ligt nu weer op het veldvoetbal. Daar heeft Zeerobben JO13-1 zich geplaatst voor de promotieklasse. Een interessante competitie met sterke tegenstanders uit het noorden. Maar morgen wacht eerst nog het wintertoernooi.

Naast het wintertoernooi wordt er zaterdag ook nog een onderling zaalvoetbaltoernooi voor de niet-standaard teams van de JO13 en JO15 groep georganiseerd in de Waddenhal. Het toernooi waaraan 5 teams deelnemen is van 19.00 tot 22.00 uur.  

Op 18 januari a.s. wordt er voor de jeugd van 10 t/m 15 jaar een dartstoernooi georganiseerd. De deelname voor de jeugd is gratis. Aanmelden kan via darts@zeerobben.nl.

Op zaterdag 1 februari gaat de voorjaarscompetitie weer van start voor de teams van JO12, JO11, JO10, JO9 en JO8. In de najaarscompetitie was Zeerobben vertegenwoordigd met 3 JO12-teams, 3 JO11-teams, 4 JO10-teams, 3 JO9-teams en ook 3 JO8-teams. Ondanks het feit dat iedereen zoveel mogelijk moet spelen bleek het aantal spelers per team soms wat aan de krappe kant. Kortom: de onderbouw kan wel wat versterking  gebruiken. Ben jij diegene die één van deze teams wil versterken? Begint het al een beetje te kriebelen bij je? Meld je dan aan via de website van de club of neem contact op met Wietse de Wit of Frans Bode (06-27832598) of Frans Bode (06-21952413). Of train eerst een keertje mee en ervaar hoe leuk is het is om met elkaar plezier te hebben met voetballen bij Zeerobben.