Jeugdjournaal

Herfstvakantie in het noorden en dat was te merken op de voetbalvelden. Voor sommige teams was er nog een bekerwedstrijd en hier en daar nog een inhaalwedstrijd maar daar was het dan ook mee gezegd. Een rustige aanloop naar morgen als er weer 10 thuiswedstrijden op het programma staan.

JO19

Zeerobben JO19-1 had zich geplaatst voor de knockout ronde van het bekertoernooi en trof meteen een sterke tegenstander. ONS uit Sneek komt uit in de 4e divisie en staat daarin bovenaan. Zeerobben verloor ruim met 8-0 en ligt daardoor uit de beker. 

JO17

In de JO17-groep kwamen geen teams van Zeerobben in actie. Alle teams zijn inmiddels  uitgeschakeld voor de beker en hoefden ook geen inhaalwedstrijd te spelen. 

JO15

Ook bij de JO15-groep geen beker- en/of  inhaalwedstrijden. 

JO13

JO13-1 had zich ook voor de knockout ronde geplaatst en trof ook een sterke tegenstander. LAC Frisia kwam naar het Oostersportpark en komt uit in de 3e divisie. Zeerobben JO13-1 komt uit in de hoofdklasse maar daar was niet veel van te merken in de wedstrijd. De ploegen waren gewaagd aan elkaar wat resulteerde in een mooie wedstrijd met soms hoogstaand voetbal. Sneu voor Zeerobben was dat het uiteindelijk met 3-2 verloor maar het toernooi wordt met opgeheven hoofd verlaten. 

JO12

Ook bij de JO12-groep geen wedstrijden afgelopen weekend.

JO11

En ook de kinderen uit de JO11-groep genoten van een vrij weekend.

JO10, JO9 en JO8

Binnen deze groep komt Zeerobben dit seizoen met tien teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in de ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar soms anders over en weten vaak haarfijn de uitslag. Maar Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven.

De dag van morgen

Na een weekje rust gaat het zaterdag dus weer los op het Oostersportpark waar 10 jeugdwedstrijden op het programma staan. JO17-1, JO12-3 en JO11-2 bijten de spits af om kwart voor negen. Daarna is het tot ver in de middag genieten van jeugdvoetbal wat zaterdag de mooiste dag van de week maakt.