Jeugdjournaal

Het lijkt elke zaterdag wel drukker te worden rond de velden. Dat is ook wel logisch als je kijkt naar het enthousiasme en de aanwezige kwaliteiten bij de spelers. Dat levert namelijk zowel bij de lagere als bij de standaardteams altijd leuke wedstrijden op en dat is waar de mensen voor komen. Zaterdag zal het niet anders zijn al is het een stuk rustiger in verband met de herfstvakantie. 

JO19

Zeerobben JO19-1 had een weekend vrij en had een oefenwedstrijd geregeld tegen Wolvega maar steeds vaker zie je dat verenigingen uiteindelijk toch afhaken. Jammer is dat. De medekoplopers Stiens en Zwaluwen maakte geen fouten en wonnen hun wedstrijden. JO19-1 blijft op een mooie 3e plaats staan met de volle winst tot nu toe. JO19-2 moest de koppositie weer prijs geven en verloor in Sneek van ONS met 2-0.

JO17

Wat goed is komt vanzelf werd er vorige week nog gezegd en dat bleek afgelopen zaterdag wel weer. JO17-1 speelde op het Oostersportpark een goede partij en versloeg Franeker met 3-1. Iedereen kan van iedereen winnen en verliezen in deze hoofdklasse. Zeerobben staat voorlopig op een keurige 5e plaats. JO17-2 verloor thuis nipt met 2-3 van Oosterlittens en JO17-3 vergeet de wedstrijd tegen ONB liefst zo snel mogelijk. Het werd 13-1.  Zaterdag weer nieuwe kansen tegen Friesland.  

JO15

Door de winst van JO15-1 op koploper fc Burgum met 3-2 is de spanning weer volledig terug in de hoofdklasse. Vijf ploegen staan nu met 9 uit 5 aan kop. Dat gaat dus een mooie competitie worden. JO15-1 keek in de rust tegen een 2-0 achterstand aan maar herpakte zich volledig in de 2e helft en trok de overwinning over de streep. Het was het net niet voor JO15-3 in Leeuwarden. Bij FVC werd er met 3-2 verloren. De eerste afgelasting vanwege het slechte weer was voor JO15-4 de afgelopen zaterdag een feit.  

JO13

JO13-1 is zich een plaatsje aan het veroveren in de hoofdklasse en doet dat met verve. Vorige week was er winst op LSC en afgelopen zaterdag werd al vroeg in Dokkum met 3-2 gewonnen van Be Quick D. De overige wedstrijden in de JO13-groep werden afgelast. 

JO12

JO12-1 behaalde een zwaar bevochten 1-0 overwinning op ONS uit Sneek terwijl JO12-3 nipt met 3-4 verloor van datzelfde ONS. 

JO11

Thuis tegen SWZ Boso Sneek werd er door de JO11-1 met 1-4 verloren. Verlies was er ook voor JO11-2. Zijn waren niet opgewassen tegen ONS. Het werd 8-2. En ook verlies voor JO11-3 dat op eigen terrein met 1-5 van Berlikum verloor. 

JO10, JO9 en JO8

Binnen deze groep komt Zeerobben dit seizoen met tien teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in de ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar soms anders over en weten vaak haarfijn de uitslag. Maar Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven.

De dag van morgen

Zaterdag een zeer beperkt programma zowel uit als thuis. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de start van de herfstvakantie. Daardoor zijn veel teams een weekje vrij maar dat geldt niet voor iedereen. Alleen MO11-1, JO13-1 en JO9-2 spelen een thuiswedstrijd. De Waddenrobkes zijn ook vrij. Ondanks dat blijft zaterdag natuurlijk wel de mooiste dag van de week.