Jeugdafdeling groeit…..

Nu de trainingen weer zijn begonnen, de eerste bekerwedstrijden zijn gespeeld en de competitie op het punt staat te beginnen even een korte inventarisatie van onze jeugdafdeling. 

Er zijn in de aanloop naar de nieuwe competitie veel nieuwe leden bijgekomen, zowel voor de overschrijvingsdatum 15 juni als ook nu nog steeds zo vlak voor de start van de competitie. Dat betekent dat we meer teams hebben en dat we er een hele klus aan hebben gehad (en nog hebben) om al deze teams te voorzien van een prima begeleiding.Trainers, leiders en coaches die er een uitdaging in zien om samen met hun spelers er een fantastisch seizoen van te maken! Dat dit toch weer (bijna) gelukt is, is een compliment aan al die vrijwilligers die Zeerobben maken tot wat het is. Bij vrijwilligersavonden (zoals zaterdag a.s.) zie je hoe Zeerobben leeft!

Bij een paar teams zijn we nog op zoek naar versterking van de begeleiding door een (extra) trainer bij een jonge trainer of een (extra) leider. Ook al is het maar een uurtje in de week, samen zijn we sterk!

Een punt van aandacht is nog wel het volgende:
Zowel bij de onderbouw (O8 tot en met de 013) als bij de bovenbouw (015, O17 en O19) komen we slecht uit met het aantal spelers per team. Bij de onderbouw is het krap en bij de bovenbouw heeft ieder team heel veel spelers. Het verkleinen c.q.  het vergroten van het aantal teams zou dan een oplossing moeten zijn maar dat komt nou juist niet goed uit. Bij de onderbouw hebben we dan echt te veel per team en bij de bovenbouw te weinig.

Het JB heeft diverse keren bekeken of bij de O15 of bij de O17 een team toegevoegd kon worden en daar dan ook de O19-groep bij te betrekken maar hoewel een aantal van 13/14 per team voldoende lijkt wijst de praktijk uit dat dit bij een aantal teams (ook weer) problemen gaat geven. We hebben daarom besloten tot aan de winterstop deze indelingen te handhaven.

In de winterstop zullen we opnieuw bekijken of er inmiddels weer nieuwe aanmeldingen  zijn binnen gekomen en of het mogelijk is om een team toe te voegen om er ‘goed functionerende’ teams van te maken. Tot die tijd is het hier en daar een uitdaging om iedereen voldoende speeltijd te geven en we begrijpen de frustraties van het vele wisselen. We vragen de begeleiders van alle teams hier begrip voor te hebben en er samen met de spelers zo goed mogelijk mee om te gaan. We hebben alle alternatieven bekeken maar daarmee ‘komen we van de regen in de drup’.

Het is heel inspirerend om het enthousiasme te zien van al die trainers en coaches die vol overgave hun spelers ondersteunen van de Waddenrobkes tot aan de O19!Over ‘ondersteunen’ gesproken:  we zijn bezig met de implementatie van VTON zodat alle trainers oefenstof aangeboden krijgen voor hun eigen leeftijdsgroep. Daarover zeer binnenkort meer nieuws.

Tot slot: nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Zijn er vragen of suggesties schroom niet contact op te nemen met de teambegeleider, de coördinator van de leeftijdsgroep of het JB.

Alle spelers, begeleiders, (groot)ouders en supporters: veel succes en vooral heel veel plezier!!

Samen zijn we sterk!

Het JB