Inzet wordt beloond met een punt

Zowel Zeerobben als Balk had geen recht op meer dan een punt. Van beide kanten werd er te veel balverlies geleden. Echt grote kansen deden zich opmerkelijk genoeg voor in de blessuretijd. Het publiek was de verliezer vanmiddag. Er viel namelijk zeer weinig te genieten. Gelukkig kwam aan het eind van de middag nog een flauw zonnetje achter de grijze sluier vandaan. Dat maakte toch een positief tintje aan deze verloren voetbalmiddag.

Er viel weinig te genieten in de eerste helft

Stond de confrontatie tussen beide kemphanen vaak garant voor spektakel, daar was in dit duel nauwelijks sprake van. In de eerste helft deden zich geen noemenswaardige acties voor. Ik had niets in mijn aantekeningboekje opgeschreven.

Ook in de tweede helft viel er weinig te genieten

De tweede helft liet in aanvang eenzelfde beeld zien. De verdedigingen van Balk en Zeerobben hielden de deur dicht dus was er weinig te beleven in de strafschopgebieden. Het eerste opmerkelijke wapenfeit deed zich in de 64e minuut voor. Godert Attema slalomde door de defensie van Balk en stuitte tenslotte op laatste man Ivar Klijnsma. De overtreding zou geel betekend hebben (en dus rood van een eerder opgelopen gele kaart) ware het niet dat scheidsrechter Zagers genade voor recht liet gelden. Ivar mocht blijven. Na 70 minuten werd Godert Attema de diepte ingestuurd door David van der Pol, vanaf links gaf Attema een scherpe voorzet op Joran van Kernebeek. Keeper Andries Zijlstra was een fractie eerder. Een perspectiefrijke counter van Balk stierf geheel in de lijn van de wedstrijd in schoonheid. Toch had dit duel nog een onverdiende winnaar kunnen opleveren. De blessuretijd liep al toen Jordy Torenbeek net naast kopte uit een corner van Armando Zwart. Op aangeven van Bauke Lyklema had Durk Lyklema met een rake kopbal de winst nog kunnen binnen harken in echt de laatste aanval, net naast.

De verdediging was de baas

Aan strijdlust ontbrak het vanmiddag niet. Kansen werden er echter niet gecreëerd mede de verdienste van beider defensie en hun doelmannen. Lange ballen, foutieve passes en glijdpartijen karakteriseerden het vertoonde spel en daar was misschien het veld ook wel debet aan. Beide kampen moesten zich tevredenstellen met dit punt. Op naar de eerste ronde van de knock-outfase in de beker. Voor Zeerobben betekent dat een uitwedstrijd tegen WPB uit Sneek op dinsdagavond.

Zeerobben: Theo Nota; Max Faber; Brent de Groot ( 78 m. Sten Goïnga); Matts Bruining; Noah Redda; David van der Pol; Godert Attema; Ane Schaap; Mick van de Kolk ( Joran van Kernebeek); Jordy Torenbeek; Armando Zwart

 

Foto’s : Bert Drent