In Memoriam: oud-voorzitter Theo Berendsen

Ons bereikte het bericht van het overlijden van onze oud-voorzitter Theo Berendsen. Hij was in september 1978 de opvolger van de legendarische voorzitter Wolter Bakker en vervulde het voorzitterschap tot mei 1983.

Theo Berendsen was met zijn gezin naar Harlingen gekomen als docent aan de toenmalige politieschool. Hij was politieman in hart en nieren. In die jaren waren bij Zeerobben veel vrijwilligers actief die werkten bij de politieschool. Dat gold ook voor zijn opvolger Harm Hielkema en latere voorzitter Piet Waaijer.
Kort nadat Theo Berendsen vertrok bij Zeerobben werd hij vice-voorzitter van de toenmalige FVB, later opgegaan in de KNVB.
Zijn zoon Marco Berendsen zien we ook nog regelmatig terugkeren op oude foto’s uit die jaren. Marco behoorde tot een talentvolle lichting jeugdvoetballers die Zeerobben destijds voortbracht.

In dank voor zijn activiteiten denken we terug aan Theo Berendsen en condoleren zijn nabestaanden met dit verlies. Dat hij vredig mag rusten.


Theo Berendsen

 

1 Reactie

  1. Lieve Theo,

    Je was voor ons, klas F 1983-1984 politieschool, een hele fijne docent. Je kon prachtig vertellen en moest lachen om alle streken die we uithaalden. Want met boeven van je boeven. Bedankt Theo!! En veel sterkte voor je vrouw en kinderen en ieder die hem lief en dierbaar was.
    Lieve groet Klas F

Reacties zijn gesloten.