In memoriam: Kees Outhuyse

Afgelopen zondag, 19 november overleed ons oud bestuurslid Cornelis Johan (Kees) Outhuyse op de leeftijd van 81 jaar. Kees was bestuurslid van november 1976 tot en met augustus 1980 en vervulde toen de rol van wat destijds heette de Elftalcommissie, een voorloper van wat we tegenwoordig Technische Commissie noemen.

Maar waar wij als Zeerobben-familie Kees vooral van zouden moeten kennen en zeker moeten gedenken, is zijn rol in de totstandkoming van onze tribune aan het hoofdveld. Het initiatief daartoe ontstond in 1993 vanuit de Vriendenclub en werd uitgewerkt door Kees Outhuyse, samen met zijn maatje Harry Kuipers, die ook beide zitting namen in de Commissie Tribunebouw. Van die commissie maakten ook Folkert Visser en Klaas Tolsma deel uit.
Kees werkte bij Haitsma Prefab Beton aan de Kanaalweg en die connectie maakte dat hij zijn werkgever zover kreeg hoofdsponsor en mede-financier te worden van de tribunebouw. En wie het beton leverde? U mag niet raden.
De Vriendenclub, waar Kees ook actief lid van was, stond garant voor eventuele tekorten en zo kon onder leiding van hoofduitvoerder Wiebe Dijkstra de bouw van start gaan op 25 augustus 1993. Op 20 april 1994 werd de opening verricht door directeur H. Kollau van Haitsma Beton.

Kees heeft gedurende een lange reeks van jaren ook beschut en droog kunnen zitten op “zijn” tribune, want hij was een zeer trouw supporter van Zeerobben. Ook als opa troffen we hem nog vaak langs de lijn als supporter van zijn kleinkinderen. Een rustige, bescheiden man. Een liefhebber van het spelletje en bovenal een groot supporter van Zeerobben! Dat hij ruste in vrede.

We condoleren zijn vrouw Trijnie , de (klein-)kinderen en verdere naasten met het verlies van hun man, (schoon-) vader en opa en wensen hun sterkte voor de komende tijd.


Kees Outhuyse als bestuurslid, links naast oud voorzitter Wolter Bakker

JW, namens het Bestuur

2 Reacties

  1. Kees Outhuyse was halverwege de jaren ‘70 onze vriendelijke leider van Zeerobben 6. Het was de tijd van de opkomende discomuziek waar Kees en wij als spelers niet zoveel van moesten hebben. Maar de naam van één discoband paste helemaal bij ons en we noemden ons: KC (Keessie) and the Sunshine Band.

Reacties zijn gesloten.