In Memoriam: Jaap Jaspers

Bescheiden en ingetogen als mens; betrokken en groots als supporter. Zo kenden wij Jaap Jaspers, vader van onze penningmeester Peter. Afgelopen dinsdag 29 maart werden wij opgeschrikt door het bericht dat Jaap op 79-jarige leeftijd plotseling was overleden. De familie had zich recentelijk nog gedisciplineerd door Coronaperikelen heengeslagen, vader Jaap incluis, maar de rust leek gelukkig weergekeerd. En dan nu dit, ogenschijnlijk zonder aanleiding, geheel plotseling. Het zal een troost voor de familie zijn dat Jaap weer herenigd is met zijn Sjoukje die hij zo node miste na haar overlijden in 2018.

Jaap Jaspers was lid van Zeerobben vanaf het allereerste begin. Als 12-jarige jongen kwam hij al voor op de allereerste (handgeschreven!) ledenlijst uit het oprichtingsjaar 1953.  Het zaadje was gepland voor een leven waarin Zeerobben een groen-witte draad zou gaan vormen. Toen zoon Peter jaren later als pupil werd aangemeld, deden vader Jaap en moeder Sjoukje bijna als vanzelfsprekend hun intrede als zeer trouwe supporters. Zeerobben trof het met Peter, want hij had talent en Peter trof het met Zeerobben, want hij maakte deel uit van een talentvolle lichting die veel successen vierde. En het was ongetwijfeld die combinatie die maakte dat vader Jaap en moeder Sjoukje vaste waarden werden langs de lijn. Altijd aanwezig en enthousiast, overduidelijk zeer betrokken en altijd vol bewondering en dankbaar voor wat de vrijwilligers van de club voor de leden presteerden. Daar waar ze konden, leverden ze zelf ook hun bijdrage en natuurlijk waren ze er als eerste bij toen de Vriendenclub werd opgericht.

En terecht was Jaap ook trots. Op Peter als voetballer en niet minder op Peter als penningmeester van de club. En juist vanwege zijn bescheidenheid en ingetogenheid gunde je het hem dat hij genoot van die trots. Het kwam hem toe.
In Jaap Jaspers verliest Zeerobben dan ook een man die de verpersoonlijking zou kunnen zijn van de familieclub die we voorstaan. Zaterdag zal de rouwstoet om ca. 16.15 uur langs het Oostersportpark aan de Achlumerdijk rijden. Het zou de familie goed doen als een grote erehaag van belangstellenden dan respect zal tonen aan hun vader en opa Jaap.

We wensen Jelly & Jacob, Peter & Janet en de kleinkinderen Ilse & Fernando, Rinus, Leanne & Remco en Marieka veel sterkte voor de komende tijd.

Namens het bestuur,
Johannes Woudstra