In Memoriam: Gerrit Gerritsen – van der Hoop

Ons bereikte het bericht dat op Tweede Kerstdag op 85-jarige leeftijd is overleden Gerrit Cornelis Gerritsen – van der Hoop.
Gerrit Gerritsen – van der Hoop voetbalde bij Zeerobben in de tijd dat je bij wijze van spreken nog voetbalde totdat de huisarts het je verbood. Logisch ook dat Zeerobben toen nog 7 seniorenelftallen telde; mensen voetbalden gewoon heel lang door. En dat Zeerobben 7 was dan ook het laatste veteranenelftal waar Gerrit nog actief speler van was. Een elftal overigens met illustere namen, getuige bijgaande foto die wel eens vaker voorbij komt als Zeerobben-iconen voor het voetlicht gehaald worden.

Gerrit bleef na zijn actieve voetballoopbaan een zeer trouw supporter van ons eerste elftal, zelfs toen hij dat lopend/staand niet meer kon doen. Gezeten in zijn rolstoel kwam hij nog vaak langs op het Oostersportpark. Natuurlijk voor een praatje, even mopperen als het niet goed ging, weer trots als we wonnen, maar eerst en vooral toch wel als liefhebber van het spelletje en als echte supporter van groen en wit.
Het was ook niet voor niets dat Gerrit in 2012 een van de uitverkorenen was om zijn bijdrage te mogen leveren aan het samenstellen van het elftal “ZAT”, Zeerobben Aller Tijden. Dat was in het kader van ons 60-jarig jubileum.

Wij denken aan Gerrit als een prettig mens en gewaardeerd lid van onze Zeerobben-familie. We wensen zijn vrouw An Gerritsen – van der Hoop – Nauta en de verder familie sterkte met de verwerking van het verlies.

Achterste rij vlnr.: Tjalling Dijkstra, Henk Bierma, Pier Attema, Klaas Koster, Jan Anema en Fokke Schat.
Gehurkt vlnr.: Wietse Vlietstra, Germ Kruisenga, Wolter Bakker, Ids Willemsma en Gerrit Gerritsen van der Hoop.

 

 

2 Reacties

 1. Beste mensen,
  Echt geroerd door het mooie stukje wat door jullie geplaatst werd.
  Mijn man was erg betrokken bij Zeerobben.
  Zijn middelste kleinzoon, Tom Stienstra, is nog keeper geweest bij Zeerobben.
  Als ze dan in Harlingen moesten voetballen, was mijn man van de partij.
  Dan weet ik niet wie het meeste in het spel zal, mijn man of het voetbalteam.
  Hij wordt nog dagelijks gemist.
  Nogmaals ..BEDANKT!!
  An Gerritsen van der Hoop – Nauta.

 2. Dank voor jullie reactie waaruit veel waardering blijkt! Dat doet ons als familie goed. Pa was inderdaad een groot fan van Zeerobben. Vroeger voetbalde hij als Rotterdammer nog in het jeugdteam van Sparta. Maar sinds hij met de dochter van Nauta, de groenteboer uit de Admiraal Stellingwerfstraat trouwde, werd Zeerobben zijn club! Nogmaals hartelijk dank namens de familie, Jenny Schaafsma-Gerritsen van der Hoop (oudste dochter).

Reacties zijn gesloten.