In een aantrekkelijk duel delft Zeerobben opnieuw het onderspit

Het wordt voor de groenwitten nu wel spannend. Immers een directe concurrent gaat er met de drie punten vandoor en de middenmoot wordt telkens groter. Na een teleurstellende prestatie in de eerst helft, herpakte Zeerobben zich en speelde een prima tweede helft, alleen leverde dit niet het gewenste resultaat op.

Matig Zeerobben

Onherkenbaar matig was de start van Zeerobben in deze klassieker. Na een kwartier was er enig gevaar voor de Balkster doelman Zijlstra. De kansen, die Balk hierna kregen, hadden zeker een voorsprong moeten betekenen. Keeper Bosman pareerde inzetten van de voorwaartsen van de bezoekers. Zeerobben werd wakker en probeerde de bakens te verzetten, maar tot kansen leidde dit niet. Aan de andere kant kwamen de Harlingers weer een aantal keren goed weg. Opnieuw stond Bosman zijn mannetje in het doel. De thuisclub mocht zijn handen dicht knijpen, dat de brilstand gehandhaafd bleef tot de rust.

Zeerobben krijgt niet loon naar werken

Na de thee een herboren Zeerobben. Meteen fel en doelgericht. Het leverde grote kansen op voor Godert Attema en David van der Pol, geen doelpunten. Uit een vrije trap van Dylan Drent zag Valentijn van Laar zijn kopbal gestopt door Zijlstra. In de omschakeling was Balk bijna bij een doelpunt, Bosman stond in de weg. Godert Attema had de 1 – 0 op zijn schoen maar de defensie van de tegenstander wist van geen wijken. Uit de tegenaanval had Balk wel succes. De bal viel goed voor de voeten van Mark Jan Groenewold. Bosman was dit keer kansloos. In plaats van 1 – 0, dus 0 – 1 . Zeerobben deed er alles aan om toch nog een punt te scoren. Kansen daarop waren er legio in de laatste 10 minuten. Attema in vrije positie over geschoten. In de 90 e minuut leek het dan toch te gebeuren. Durk Ennema schoot op de paal en in de return wisten de Balksters met kunst en vliegwerk de nul over de eindstreep te trekken. Met gejuich werd dan ook het eindsignaal van de prima fluitende Sarah Anna Brinkkemper door de Balk-aanhang begroet.

Weer niet

Door pech achtervolgd weet Zeerobben opnieuw niet de broodnodige punten binnen te slepen. In een wedstrijd die in evenwicht was, bleven ze met lege handen en diep teleurgesteld achter. Balk klimt over Zeerobben heen naar de vijfde plek, met 1 punt meer dan de gastheren. Een schrale troost voor de toeschouwers het was een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd, dit in tegenstelling tot de vorige confrontatie met Balk, die het aankijken niet waard was, het leverde toen nog wel een puntje op. Het licht staat op oranje.

Scoreverloop: 0 – 1 Groenewold ( 79 m.)

Zeerobben : Connor Bosman; Marcel Visser; Jordy Torenbeek; Valentijn van Laar; Max Faber ( 46 m David van der Pol); Ane Schaap; Godert Attema; Noah Redda; Dylan Drent; Patrick Amels; Matts Bruining ( 70m Durk  Ennema)

Foto’s: Frans Bode