Historische wedstrijd Zeerobben JO17-1 in Enschede

Zaterdag 19 november 2022, aanvang 14:30 uur: Achilles Enschede JO17-1 – Zeerobben JO17-1.
Zo op het oog gewoon een wedstrijd in de landelijke Divisie 6D voor spelers Onder 17. Maar zo gewoon vinden wij het toch niet helemaal, vandaar even deze extra aandacht.

Om te beginnen is het voor onze JO17-1 de tweede achtereenvolgende wedstrijd tegen de koploper. Hoe dat zit? Nou, vorige week presteerden onze jongens het om de koploper van dat moment, Blauw Wit ’34 JO17-1, op een gelijkspel te houden en hen dus 2 punten af te snoepen. Tegelijkertijd won de tegenstander van zaterdag, Achilles Enschede, in Hardenberg met maar liefst 1-7 bij HHC Hardenberg JO17-1 en daarmee namen zij de koppositie over van Blauw Wit.
Dat alles leidde tot de volgende stand bovenin:

 

Kan Zeerobben opnieuw stunten en daarmee wederom een koploper punten afhandig maken? Het zou bijzonder zijn, maar zeker niet eenvoudig. De uitslagen die Achilles de laatste weken neerzette zijn indrukwekkend en ze staan niet voor niets waar ze staan. Het mooie voor Zeerobben is in feite dat ze niets te verliezen hebben. Achilles is de favoriet en moet, Zeerobben mag.

Een andere reden waarom deze wedstrijd wat extra aandacht verdiend is wel het feit dat dit de verste uitwedstrijd in competitieverband moet zijn voor een jeugdteam van Zeerobben ooit, althans voor zover wij hebben kunnen achterhalen. Een kleine 200 kilometer zijn er te overbruggen om het complex van Achilles in Enschede te bereiken. En dan een paar uurtjes later weer terug. Geen sinecure en je kunt er dan maar beter een leuke dag van maken, liefst met een resultaat in de bus terug.

Met de bus…
En daarmee hebben nog een bijzonderheid te pakken: de bus. Teammanager Adriaan Aalders schatte de gebeurtenis op waarde en regelde bij het bestuur een bus. En zo zal de selectie met aanhang naar Enschede reizen. Een luxe die deze talentvolle groep voor een wedstrijd als deze wel verdiend.
En het mooie is: belangstellenden kunnen nog mee! Er zijn nog plaatsen vrij en als je deze historische wedstrijd wilt meemaken, meld je dan even bij Adriaan Aalders.

We wensen team en de technische staf met de trainers Keimpe Brander en Jens van der Sluis vooral een geweldige dag en een leuke wedstrijd en als het meezit een leuke bonus in de vorm van een resultaat mee terug naar Harlingen. Forza Zeerobben!