Heerlijke pot voetbal in top tweede klasse K

Wat maakt voetbal nou zo aantrekkelijk? Twee teams, die er voor volle 100% voorgaan en tot het eind op zoek is naar de overwinning. Tel daarbij de technische vaardigheden en de onvermijdelijke miskleunen en je heb topvermaak op bescheiden niveau. Dat de thuisspelende club dan ook nog wint door een treffer van de net ingevallen junior Tomas Zeilmaker kort voor tijd maakt het plaatje voor in ieder geval de Harlingers compleet.

Evenwicht

Het eerste echte gevaar kwam van Stiens.  Vanaf rechts kon Fedde Akkerman tot in de  zestien oprukken, zijn schot ging ruim naast. Dat deed Zeerobben in de 12 e  minuut beter. Een verre ingooi van Godert Attema werd door Patrick Amels gaaf aangenomen en meteen doorgetikt naar David van der Pol, dat kansje werd goed afgemaakt,  1 – 0 .Twee minuten later opnieuw een ingooi van Attema, Matts Bruining controleerde, maar in een rommelige situatie bracht Jesse Offringa de nodige rust door hard weg te pegelen. Kort daarop een mooi genomen corner van Gerrit Winkel werd door de inkomende Almer Hietkamp snoeihard binnengekopt, niet te verdedigen. Patrick Amels was dreigend op de zestien, maar werd onderuitgehaald, de toegekende vrije trap leverde slechts een corner op. Vanaf rechts was de ingooi van Godert Attema bijna weer doeltreffend, Amels legde de bal terug en het vlammend schot van Attema werd geblokt. Een voorzet van Hietkamp werd op een haar na gemist met het hoofd door Len Valkema. Een minuut later lag de bal er aan de andere kant in. Vanaf rechts kwam de voorzet van David van der Pol in de doelmond. Achterover vallend wist Patrick Amels tegendraad fantastisch binnen te koppen, 2 – 1 . De gelijkmaker viel kort hierop uit een penalty. Opnieuw een scherp genomen corner van Winkel. Achterin stond Valkema klaar om nogmaals voor te zetten. Via de borst en de arm van Van der Veen viel de bal in de handen van Theo Nota. Tot ieders verbazing gaf referee Peter Pool een strafschop, Hietkamp schoot onberispelijk de 2 – 2 op het scorebord. Kort voor de thee nog een hectische situatie uit een corner in de zestien van de bezoekers. De afvallende bal werd door Godert Attema net naast geschoten.

Gouden wissel

De gasten kwamen sterk uit de kleedkamer. De druk op de verdediging van de gastheren leverde een schietkans op voor Hietkamp, maar doelman Theo Nota verrichtte een belangrijke redding. Na tien minuten hadden de groenwitten op voorsprong moeten komen. Wesley Tankink in combinatie met Dylan Drent leverde een perfecte voorzet af bij Godert Attema, zijn kopbal leek in het doel te belanden, maar helaas net naast. Stiens probeerde het wel, maar in de omschakeling kwam Zeerobben met 3 tegen 3 gevaarlijk uit. Drent schoot echter ver over. Nog geen minuut later belandde de afvallende bal, na een mooie combinatie tussen Attema en Matts Bruining, voor de voeten van David van der Pol. Van de rand zestien ging de bal aan de voor Zeerobben verkeerde kant van de paal naast. Over de hele kwam de pass van Attema bij Dylan Drent. Een prima aanname en door gespeeld naar de zwaar gedekte Van der Pol, toch wist David hiervan nog een kans te creëren. Keeper Zunnenberg moest al z’n talenten aanwenden om de bal uit de bovenhoek te tikken. Een bekeken crosspass van Drent op de net ingevallen Tomas Zeilmaker leverde dan toch de, gezien de kansenverhouding, verdiende 3 – 2 voorsprong. Naar binnen snijdend vond Zeilmaker de vrije hoek. Strijdend tot de laatste minuut probeerde Stiens alsnog de gelijkmaker te realiseren. Hectiek in de slotminuut voor de neus van Nota, maar geblokt door het centrale duo Van der Veen en Torenbeek.

Spanning onverminderd

Een enerverende partij voetbal. Daarvoor kom je als neutrale toeschouwer naar de topper in de tweede klasse K. Zeerobben was de gelukkige, die er met de drie punten van door ging. Maar oh, oh wat was het tot de laatste minuut spannend en had het balletje ook de andere kant op kunnen rollen. De thuisclub doet goede zaken in de ongemeen spannende competitie. De tweede plek met een gelijk aantal punten als koploper SWZ. Zaterdag aanstaande de uitwedstrijd tegen Heerenveense Boys, die staat derde met 1 punt minder maar ook één wedstrijd minder gespeeld. Tja hoe spannend wil je het hebben.

Scoreverloop:  1 – 0 David van der Pol ( 12 m. ); 1 – 1 Almer Hietkamp ( 23 m.); 2 – 1 Patrick Amels ( 36 m.); 2 – 2 Hietkamp 39 m. penalty); 3 – 2 Tomas Zeilmaker ( 82 m.)

Zeerobben : Theo Nota; Max Faber ( Brent de Groot 79 m.); Jordy Torenbeek; Patrick van der Veen; Joran van Kernebeek; Ane Schaap; Wesley Tankink; Godert Attema; David van der Pol; Patrick Amels (53 m. Dylan Drent); Matts Bruining ( Tomas Zeilmaker 81 m. )

Foto’s: Frans Bode