Gehavend Zeerobben komt te kort

Zo, dat was even wennen voor de spelers van beide teams. Afgelopen weken getraind en gespeeld op kunstgras en dan op een knollenveld de eerste officiële wedstrijd van 2022 in de eerste klasse E spelen. Drachtster Boys ging met de omstandigheden het best om en won dan ook verdiend van een zwaargehavend Zeerobben.

Ongunstig

In het eerste half uur waren de elftallen aan elkaar gewaagd. De eerste kans was na 8 minuten voor Zeerobben. Godert Attema wist Matts Bruining in de diepte te bereiken. Matts deed alles goed, omspelen keeper en verdediger op het verkeerde been zetten, maar uit een moeilijke positie kon hij de 0 – 1 niet binnentikken. Drachtster Boys leverde als tegenprestatie een schuiver van rechts voorlangs. Eigenlijk uit het niets kwamen de Drachtsters toch op voorsprong. Uit een hoekschop kopte Rudolf Banga de bal richting Jacob de Vries. Helaas kwam de weg gestompte bal voor de voeten van Anton Vredevoort, 1 – 0. Opnieuw op een dieptepass leek Matts door te breken, echter hij werd adequaat afgestopt. Vlak voor rust werd het toch nog 2 – 0. Tot twee keer wist Zeerobben de inzet te af te stoppen, maar de derde keer wist Dennis Hoekstra toch raak te schieten. Ongunstig ogenblik, maar ja…..

Aan de inzet ligt het niet

De tweede helft begon erg onrustig voor de Harlingers. Op een diepe bal kwam Jacob uit zijn doel, maar hij werd meteen opgejaagd. Weg schieten hield het risico in, dat de bal geblokt zou worden. Dus begon de ervaren doelman aan een solo in zijn eigen strafschopgebied. Na balverlies bleek Adnan Jarjour ten koste van een corner redding te brengen. Hierna kreeg Drachtster Boys meerdere mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen, zonder succes. Daardoor bleef de marge slechts twee en dus misschien toch nog een beetje geluk om de aansluitingstreffer te produceren. Wissels brachten inderdaad nieuw elan. Youngsters Cyrus Boerman en Joran van Kernebeek speelden fris van de lever en inspireerden de rest tot een slotoffensiefje. Dylan Drent zorgde voor de scherp aangesneden voorzet, waar Matts Bruining prima op anticipeerde. De doelman wist in een uiterste krachtsinspanning de bal met de voet te keren. Finn Oosterdijk in samenwerking met Joran wist het de defensie dermate lastig te maken, dat Cyrus een kansje kreeg, net over. Het slotakkoord was voor de overigens goed leidende referee Wijma. Met de bal nam Albert Beuker, een dijk van een wedstrijd trouwens, zijn tegenstander mee. Penalty, “des Guten zuviel “zouden de Oosterburen hierop zeggen. Terecht overgeschoten en bleef het 2 – 0.

Lichtpuntjes

Strijdend ten onder en weer met lege handen achterblijven. Dat is voorlopig het lot van de rode lantaarndrager. Toch waren er genoeg positieve zaken te herkennen. De jeugd liet van zich horen met uitstekende invalbeurten. Buffelaar Beuker is back. Met de terugkeer volgende week van David, Armando, Marcel en Higor mogen de mannen van vv Groningen volgende week hun borst nat maken, want Zeerobben komt eraan!!!!

Scoreverloop: 1 – 0 (Anton Vredevoort 33 m.); 2 – 0 (Dennis Hoekstra 44 m.)

Zeerobben: Jacob de Vries; Brent de Groot; Jordy Torenbeek (70 m. Cyrus Boerman); Adnan Jarjour (76 m. Joran van Kernebeek); Stijn Schakenbos; Ane Schaap; Albert Beuker; Dylan Drent; Patrick Amels; Godert Attema (76 m. Finn Oosterdijk); Matts Bruining

Foto’s: Bert Drent