Fotoverslag Zeerobben JO13-1 – Bolsward JO13-1

Winst in de Hoofdklasse voor Zeerobben JO13-1. Tegen Bolsward JO13-1 wisten de jongens van Zeerobben met 2-0 te winnen! Wies Procee was er bij en maakte het onderstaande fotoverslag die te zien na een uitgebreid verslag.

Het is een tijdje stil geweest rond het team van de JO13-1 en dat kwam mede vanwege het feit dat de ‘schrijver van die leuke stukjes’ te kampen heeft gehad met een behoorlijke writers blockbuster, maar dit was na het weekend gelukkig weer opgelost. De foto’s van vandaag zijn niet gemaakt, omdat de fotograaf moest vlaggen. Hij wilde nog proberen om met zijn Canon ipv de vlag langs de lijn te gaan lopen, maar de scheidsrechter vond dit te ver gaan.

Sido en Niec waren afwezig, Erwin zat een weekend op zijn geboortegrond in Nijmegen en in de plaats van Sido en Niec deed Dominique mee vanuit de JO12. Geweldige pot voetbal heeft deze jongen gespeeld. Bedankt Dominique!

Bolsward had geen verrassingen meer voor de boys van Zeerobben. Een aantal wetenswaardigheden werd zo door de boys opgelepeld. Een van de elf steden zei Gijs Bakker, Laad en Zaad zijn bekende buurtschappen wist Riemer. Voorstad van Witmarsum zei Nick en Bart gaf nog aan dat Wamberto daar op de lagere school heeft gezeten.

Heel even aftasten in het begin, maar de eerste de beste mogelijkheid werd gepromoveerd tot kans door Tristan die de laatste man de bal ontfutselde, alleen op de keeper afliep en goed keek waar hij de bal plaatste. In de verre hoek rolde het vijfje en de stand was 1-0. De harde wind speelde ons geen parten zei Hessel in de rust. Het werd vooral een spel dat op het middenveld werd gespeeld. Heel af en toe kwam of Bolsward in de buurt van Riemer, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Aan de andere kant bleef het voor de rust beperkt tot een schot op doel van Nick, maar die kon de keeper pareren, zodat de ruststand 1-0 werd.

Tijdens de rust gaf oud prof Rikus Oswald zijn zienswijze op de eerste helft. Romke van der Veen en Feico Douma luisterden aandachtig. ‘Niet best’ zei hij, ‘maar gelukkig hebben we Tristan, die mist nooit een kans’. Feico zei nog dat hij weleens had gezien dat Tristan een bal miste of naast schoot, waarop Rikus zei: “Dan was het dus geen kans”. Geen speld tussen te krijgen natuurlijk.

Na de rust probeerde Bolsward iets aan te dringen, maar ze waren beducht voor de snelheid van Boyd, Tristan, Nick en Hessel. Gijs, Dilaan, Eise en Brooklyn konden ver van het doel verdedigen en Bolsward kreeg amper een mogelijkheid tot een kans. Diep in de tweede helft stuurde Dominique Tristan de diepte in die zijn tweede van de dag maakte door wederom de keeper met een bekeken schot te passeren en de 2-0 maakte. Vincent en Liam speelden ook een prima wedstrijd en hebben veel energie in de wedstrijd gelegd. Wietse de Wit was tevreden, zakelijke overwinning en volgende week op naar De Walden.