Erwin Otten opvolger Camaru van Oostveen bij Beloftenteam

De Technische Commissie van Zeerobben heeft overeenstemming bereikt met Erwin Otten over diens benoeming tot trainer/coach van het Beloftenteam Zeerobben 2 voor volgend seizoen 2022/2023.
Daarmee wordt Erwin de opvolger van de naar FVC vertrekkende Camaru van Oostveen en lijkt hij ook een soortgelijk carrièrepad te volgen. Camaru stroomde immers ooit ook door vanuit de jeugd naar het Beloftenteam en datzelfde gaat Erwin nu ook doen.
Erwin is thans trainer van het zeer goed presterende JO17-1 en leidde zijn team dit seizoen middels het kampioenschap in de Hoofdklasse naar het landelijke Divisieniveau. Daarmee bevestigde Erwin ook zijn reputatie als ambitieuze jeugdtrainer die hij in voorgaande jaren opbouwde bij jongere standaardteams van Zeerobben. Als zodanig kan de overgang naar het Beloftenteam voor Erwin voelen als een logische en mooie stap vooruit en voor Zeerobben gezien worden als een keuze voor continuïteit in de jeugdopleiding, vooral waar het gaat om inpassing van talentvolle jeugdspelers in het seniorenvoetbal. Eén van zijn huidige spelers uit de JO17-1, Tomas Zeilmaker, maakte onlangs al zijn debuut in de hoofdmacht van Zeerobben in de wedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen en mocht afgelopen zaterdag opnieuw invallen in de kraker tegen Balk. Het zou model kunnen staan voor het doel wat Zeerobben en Erwin met elkaar voor ogen hebben: talenten uit de eigen jeugdopleiding klaarstomen voor het Vlaggenschip van de vereniging.

Erwin is gediplomeerd trainer/coach TC-3 en thans aangemeld voor de vervolgopleiding TC-2.

We gaan aan het einde van dit seizoen afscheid nemen van clubicoon Camaru van Oostveen en krijgen er volgend seizoen een aanstormend trainerstalent voor terug. Hoe mooi kan het zijn! We wensen Erwin nog een mooie periode met JO17-1 in de Divisie en aansluitend veel succes bij het Beloftenteam.

De Technische Commissie