Enerverend pot eindigt onbeslist

Voor de neutrale toeschouwer viel er veel te genieten. Voor de betrokken teams soms tenenkrommend soms heerlijk voetbal. Tot echt de laatste seconde kon het kwartje nog beide kanten uitvallen. Achteraf gezien toch een terechte puntendeling, al speelden zowel Zeerobben als VVI tot het einde voor de drie punten.

Kansrijk, maar slechts 1 doelpunt

De eerste van de vele kansen waren voor de thuisclub. Dylan Drent stuurt Durk Ennema diep, keeper voorkomt doelpunt. Zowel Drent als Matts Bruining kwamen gevaarlijk door, maar ook niet doeltreffend. Na een kwartier lieten de bezoekers van zich horen. Theo Nota in samenwerking met Patrick Amels voorkwam een doelpunt voor gasten uit Idskenhuizen. Uit de tegenaanval kopte Ennema op de lat na goed doorzetten van Godert Attema. Langzamerhand nam VVI het heft in handen en creëerden kansen. Rutger Portena knalde in kansrijke positie over. In de omschakeling kwam Ennema na een assist van  Attema vrij voor doelman Jelle Jelsma, laatstgenoemde redt. Uit een voorzet van Dylan Drent kopte Ennema net over. Een doelpunt hing in de lucht, maar tegen de verwachting in viel deze aan de andere kant. Valentijn van Laar, weer een topwedstrijd, gleed uit en VVI profiteerde optimaal. Pieter Wijnja liet Nota kansloos, 0 – 1. Zeerobben deed nog wel wat terug maar het doel werd wederom niet gevonden.

Beide teams streden voor de drie punten

Meteen na de thee soleerde Godert Attema door de defensie, zijn schot werd nog net aangeraakt, wat restte was een corner. Dylan Drent zette scherp voor en Matts Bruining kopte op de lat. Na een kwartier in de tweede helft leek Zeerobben dan toch langszij te komen. Een spervuur van schoten rondom het doelgebied van Jelsma leverde niet het gewenste resultaat op, met kunst-en-vliegwerk bleef de nul voor Zeerobben op het scorebord. David van der Pol knalde van rechts snoeihard op de keeper. De counters van de gasten waren niet van gevaar ontbloot. Vrij voor doelman Nota was de laatstgenoemde winnaar. De slotfase kan met recht hectisch worden genoemd. Zeerobben moest de gelijkmaker nog maken, maar in de omschakeling kregen de mannen van VVI ook nog grote kansen, Theo Nota voorkwam de 0 – 2 op spectaculaire wijze. De druk van de gastheren werd opgevoerd. Met nog een kleine tien minuten te gaan begon de spanning wel op te lopen. Brent de Groot gooide de bal nog maar eens hoog in de zestien. Durk Ennema kopte door en Patrick Amels, inmiddels ook spits, kopte over de keeper in het doel, 1 – 1. In ieder geval een verdiend punt. Beide trainers namen nog geen genoegen met een gelijkspel en gingen voor de winst. Dat leverde nog hachelijke ogenblikken op voor beide doelen. Vlak voor het laatste fluitsignaal van de prima leidende referee Marouan, leek Zeerobben toch nog de drie punten te pakken. In vrije positie schoot Amels tot opluchting van alles wat VVI een warm hart toe draagt, in de handen van Jelsma.

Misschien toch nog ????

Als je als supporter tot de laatste seconde van spanning op het puntje van je stoel zit, mag je beide teams complementeren voor de heerlijke voetbalmiddag. Zonder fouten en missers geen spektakel, maar ook viel er zo nu en dan van beide kanten nog van leuk voetbal te genieten. Wat het puntje waard is aan het eind van de competitie blijft nog in het ongewisse. Kans voor nacompetitie om promotie is niet ondenkbaar. Over twee weken naar Hardegarijp.

Scoreverloop: 0 – 1 Pieter Wijnja ( 38 m.); 1 – 1 Patrick Amels (83 m.)

Zeerobben : Theo Nota; Marcel Visser; Patrick Amels; Max Faber; Ane Schaap; Valentijn van Laar; Dylan Drent ( 70 m. David van der Pol); Brent de Groot; Godert Attema ( 78 m. Noah Redda); Matts Bruining ( 78 m. Cyrus Boerman) Durk Ennema

Foto’s : Bert Drent