Einde seizoen voor JO12-2

Om het voetbalseizoen ’19/‘20 af te sluiten is Zeerobben JO12-2 (+ een paar jongens van JO12-1) afgelopen zaterdag uit paintballen geweest. Dit was een gezellige afsluiting van een voor iedereen heel bijzonder voetbalseizoen…

De eerste seizoenshelft eindigde JO12-2 op een prima derde plek. Er werden een aantal leuke wedstijden gespeeld en de najaarscompetitie werd afgesloten met een gezellig potje bowlen. Echter was het door sommige factoren af en toe wel wat onrustig rond het team. Gelukkig waren die factoren de tweede seizoenshelft niet meer aanwezig.

De tweede seizoenshelft begon goed voor het team. De vrij krappe selectie werd met maar liefst twee miljoenen aankopen versterkt. Dat in combinatie met de toppers die er al waren maakte dat we veel zin hadden in de tweede seizoenshelft.

De voorjaars competitie werd afgetrapt met een moeilijke wedstrijd tegen een (te) sterk Balk. De wedstrijd daarna werd met 2-5 gewonnen tegen Bolsward. Het was een mooie wedstijd waar Zeerobben liet zien waar ze op getraind hadden. Er werd goed overgepasst, slim vrijgelopen en er werd mooie 1-2’tjes gemaakt. We hadden dan ook veel zin in de volgende wedstrijd.. namelijk de stadsderby tegen FC Harlingen. Maar toen.., en het is u vast niet ontgaan, …‘’corona stop’’.

Na zo’n 6 weken ‘’corona stop’’ waren alle spelers van JO12-2 verheugd eindelijk weer te mogen komen trainen bij Zeerobben. Bij JO12-1 werd het trainen niet meer opgepakt.. echter hadden de meeste jongens daar ook wel weer zin om te trainen. Daarom hebben we besloten om die jongens dan maar bij ons te laten meetrainen. Dat maakte dat er bij sommige trainingen een opkomst was van 18 stuiterende twaalfjarigen, die maar wat graag weer met elkaar wilden voetballen. Het was af en toe wel wat druk maar ook reuze gezellig zo met zijn allen.

De voetballende afsluiting van dit seizoen voor JO12-2+1 was de oefenwedstijd tegen MO16-1. We wilden nog even een keer oefenen op grootveld om dat alvast te ervaren voor volgend jaar. Daarvoor hadden we een sterke tegenstander uitgekozen, die het predicaat ‘’sterke tegenstander’’ ook waarmaakte door heel goed te spelen. Het was alvast een leuke ervaring voor volgend seizoen.

Wat het laatste team uitje van dit seizoen moest worden hoefden we niet lang over na te denken. Dat het paintballen moest worden was al snel bepaald. De paar fanatiekste jongens van 12-1 die tot het einde met ons meegetraind hebben mochten natuurlijk ook mee. Het was een hele leuke en gezellige afsluiting van een voetbalseizoen dat je met recht bijzonder mag noemen.

We hebben dit seizoen bij JO12-2 veel groei gezien op voetballend gebied én op persoonlijk vlak. De jongens hebben antwoord leren geven op vragen als  ‘’wat ging er goed en wat kon er beter deze training/wedstrijd’’. Als je daar nooit eerder zelf over na hebt hoeven denken zijn dat best moeilijke vragen. Maar wel belangrijk om als speler zelf ook over na te denken. Positiviteit is iets wat voorgaande seizoenen nog wel eens vergeten werd, dus daar hebben we ook aan gewerkt. Veder hebben we veel getraind op het overpassen, vrijlopen en je positie houden. Daar hebben we dan ook veel ontwikkelingen in gezien.

De leiding van dit team vond het een heel leuk seizoen met deze jongens en is bovenal heel trots op ze!