Een wedstrijd, die geen winnaar verdiende

Op het puntje van je stoel. Tot de laatste minuut had het kwartje de andere kant op kunnen rollen. Met een lucky voorzet beslist Max Faber de wedstrijd. Het spel golfde op en neer. Soms hielden de aanhangers van vv Heerenveen hun adem in, dan weer zij van Zeerobben. Zo bleef het tot de allerlaatste minuut spannend. Zeerobben trok aan het langste eind en pakt daarmee belangrijke drie punten.

Kansen over en weer

Al in de vierde minuut hadden de Heerenveners op voorsprong moeten komen. Jens Klaverboer, alleen voor doelman Nota, speelde de bal op de paal. Hierna kwam Durk Ennema in kansrijke positie, nadat hij zichzelf had vrijgespeeld. Keeper Tarek Beganovic redde ten koste van een corner. Na 20 minuten besloot Bo Antonisse op oorlogspad te gaan. Na een spectaculaire solo belandde zijn schot op de vuisten van Theo Nota. Een paar minuten later leek Zeerobben op voorsprong te komen, Patrick Amels controleerde op de zestien een diepe bal van Max Faber en stelde Durk Ennema in staat om af te drukken. Dat deed hij ook en de bal ketste via de lat over de doellijn en stuitte daarna weer in het veld. Helaas stond de scheidsrechter te ver om een 100 % doelpunt te kunnen constateren, ook de grensrechter had de opdracht om niet de achterlijn in de gaten te houden. Dus bleef het 0 – 0 . Halverwege de eerste helft kwamen de groenwitten goed weg, toen Valentijn van Laar aan de noodrem trok en Klaverboer, die vrije doorgang had naar het doel, onderuithaalde. Geel was zijn deel. Kort voor de rust kreeg Zeerobben nog een gelegenheid om te scoren. Ane Schaap zette Brent de Groot in stelling en vervolgens zag Patrick Amels zich gestuit door doelman Beganovic. In de “ dying seconds” uit een vrije trap van Wesley Tankink had Patrick Amels de kans, helaas ver voor langs.

Tot de laatste seconde spannend

Dat beloofde wat voor de tweede helft, maar in het begin bleven de teams grossieren in foute passes. Met name de beslissende eindpass ontbrak aan beide zijden. Na ruim een kwartier leken de Harlingers op voorsprong te komen. Durk Ennema draaide zich fraai vrij op de achterlijn, diens pass belandde wel in de voeten van David van der Pol, maar hij schoot te gehaast om gevaarlijk te zijn. Een paar minuten later was er een grote mogelijkheid voor de Heerenveners. Jonatha Talan werd in laatste instantie de voet dwars gezeten door Max Faber. Met nog tien minuten te spelen eiste keeper Nota de hoofdrol op. Tot twee keer toe wist hij de nul te houden met uitstekende reddingen. Uit een verre ingooi van Faber schampte de kopbal van Jay de Vries net naast. Ennema leek zichzelf in een kansrijke positie te wurmen, wat restte was een corner. Na opnieuw een verre ingooi van Faber kreeg hij via Tankink de kans om voor te zetten. Dat deed Faber dermate goed dat de keeper niets anders kon doen dan lijdzaam toe te zien hoe de als voorzet bedoelde inzet pardoes in het zijnet verdween, 0 – 1 in de laatste officiële minuut van de wedstrijd. In blessuretijd probeerde Heerenveen het nog wel, maar Nota en zijn defensie hielden stand. In een explosie van blijdschap werd het eindsignaal door de groenwitten ontvangen. Drie punten voor de helsdeuren weggehaald.

Lucky Zeerobben

Wat dreigde uit te lopen op een nul- nul, werd door lucky Zeerobben alsnog afgesloten met winst. De druiven waren zuur voor de tegenstander, maar het zoet der overwinning smaakte daarom niet minder zoet. Een spannend duel kreeg in slotfase toch nog een winnaar, waar de puntendeling bij beiden al was in gecalculeerd. Matchwinner Max Faber zette met z’n doelpunt een kroon op zijn puik gespeelde wedstrijd. Volgende week om 15.00 uur thuis tegen FVC.

Scoreverloop : 0 – 1 Max Faber ( 90 m. )

Zeerobben : Theo Nota; Joran van Kernebeek; Patrick van der Veen; Valentijn van Laar; Max Faber; Wesley Tankink; Ane Schaap; Brent de Groot; Durk Ennema ( 91 m. Jordy Torenbeek); Patrick Amels ( 46 m. David van der Pol); Matts Bruining ( 80 m. Jay de Vries)

Foto’s : Bert Drent