Een 0 – 0 wedstrijd toch nog naar fortuinlijk WHC

Met een gehavende ploeg moesten trainer Zandink/Janssen flink puzzelen om een eerste klas waardige opstelling te maken. Noodgedwongen werd afgestapt van het favoriete aanvallende spel. Heel lang hielden de dappere strijders de nul. En eigenlijk bijna niets weggegeven. Dan is het zuur te noemen om met een eigen doelpunt de tegenstander met drie punten naar huis te laten gaan.

Eénrichtingverkeer 

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. WHC was superieur tot aan de zestien. Daar stonden voldoende mensen om de kansen te reduceren tot bijna nul. Zeerobben stelde daar weinig tegenover, of het moet de uitbraak over links van Armando Zwart zijn. Zijn schot ging ruim over. Hard werken was het devies voor de thuisclub en de bezoekers beten zich kapot op de hechte defensie.

Sneu tegendoelpunt redt WHC 

Meteen na de thee een heus offensief van Zeerobben, alleen ook hier ontbrak de eindpass. WHC nam het heft weer in handen, maar tot echte kansen leidde dat niet. Misschien had Stef van Oene de grootste mogelijkheid, maar zijn inzet ging ruim voorlangs. Een razendsnelle omschakeling ingeleid door uitblinker Albert Beuker werd door Cyrus Boerman net naast geschoten, Joran van Kernebeek was ook een optie geweest. En dan de 66e minuut een ongelukkige kopbal terug van Adnan Jarjour was te veel voor de weer degelijk keepende Jacob de Vries. Met nog ruim twintig minuten te spelen moest de tactiek gewijzigd worden. Dit leverde meteen de grootste kans voor Zeerobben op. Armando Zwart en Brent de Groot knokten zich een weg naar de zestien. De voorzet van Zwart bereikte de nieuwe spits Godert Attema. De bal leek in de hoek te verdwijnen en sommige supporters juichten al, maar keeper Jochem Oude Booyink wist er met een laatste krachtsinspanning nog een voet voor te zetten en redde daarmee zijn team. Zeerobben probeerde het nog wel, maar echt gevaarlijk werden ze niet meer.

Nare bijsmaak

Verliezen van een beter voetballende opponent is geen schande, maar bij deze nederlaag blijft toch een nare bijsmaak achter. WHC had alle moeite om een kans te creëren en dat mag als verdienste van de elf groenwitten bestempeld worden. Volgende week de kraker in de kelder van de eerste klasse E uit tegen Balk. 

Scoreverloop : 0 – 1 ( 66 m. e.d Adnan Jarjour )

Zeerobben : Jacob de Vries; Armando Zwart; Stijn Schakenbos; Albert Beuker; Brent de Groot; Adnan Jarjour; Joran van Kernebeek ( 70 m. Marijn Helfferich); Cyrus Boerman; Ane Schaap ( 70 m. Lùtsen Smits); Godert Attema; Jordy Torenbeek

 

Foto’s: Frans Bode