De zestien in de koker

Woensdagmiddag wordt er geloot tussen de laatste 16 clubs (1/8 finales) voor de Noordelijke Districtsbeker. Dankzij de thrillerachtige overwinning die Zeerobben tegen Buitenpost uit het vuur sleepte, zitten we als enige tweedeklasser bij die loting in de koker, samen met vijf clubs uit de 4e divisie, negen 1e klassers en één derdeklasser. De achtste finales dienen te worden gespeeld als avondwedstrijden in de periode 14-16 maart.
Dit is de volledige lijst van clubs die in de koker gaan:

Jubbega (zo 1e kl)
ONS (za 1e kl)
Olde Veste (za 4e div)
Blauw Wit ’34 (za 1e kl)
Winsum (za 1e kl)
Pelikaan S (za 1e kl)
Twedo (zo 3e kl)
DZOH (za 1e kl)
SVBO (zo 1e kl)
Gorecht (za.1e kl)
GRC (zo 1e kl)
Genemuiden (za. 4e div)
VKW (zo. 4e div)
Be Quick ’87 (zo 4e div)
Hoogeveen (zo 4e div)
Zeerobben (za. 2e kl)

Het zal niemand verbazen dat alle clubs het liefst een thuiswedstrijd zullen loten. Een verre, doordeweekse uitwedstrijd is sowieso niet erg aanlokkelijk, niet voor de spelers, maar natuurlijk vooral niet voor het publiek en de club zelf. Toch vroegen we onze trainers en penalty killer keeper Theo Nota of zij ook een voorkeur hebben voor een bepaalde tegenstander uit bovenstaand rijtje.

Hoofdtrainer Henk Konings is van mening dat Zeerobben zaterdag tegen Buitenpost enorm aan klantenbinding heeft gedaan en spreekt daarom toch een sterke voorkeur uit voor wederom een thuiswedstrijd om daarmee het publiek te belonen voor hun aanwezigheid en steun tegen Buitenpost. “We gaan voor een mooie tegenstander, bijvoorbeeld Genemuiden of een soort van derby tegen het Leeuwarder Blauw-Wit ‘34”.

“Genemuiden zou ik wel leuk vinden”, zegt assistent trainer Drewes Jansen beslist. “Mijn vriend René van der Weij is daar trainer. Hij is voormalig Cambuur spits en was ooit mijn ploeggenoot bij Harkemase Boys. Tegen hem zou ik het graag opnemen, al is dat natuurlijk persoonlijk. Met Harkemase Boys heb ik ook vaak tegen ONS gespeeld en dat zou nu ook wel weer een leuke uitdaging zijn op weg naar de kwartfinales…”, aldus Drewes.

Keeper en TC bestuurslid Theo Nota spreekt ook een duidelijk voorkeur uit: “Jubbega thuis zou natuurlijk heel mooi zijn. Dan treffen we onze oud-trainer Inne Schotanus en dat geeft zo’n duel wel een extra tintje”. Voor de volledigheid en om hoor en wederhoor toe te passen, hebben we Inne daarom ook maar even om een reactie gebeld. “Liever speel ik nu eerst tegen Twedo en dan de ronde daarna tegen Zeerobben om een plaats in de Amstel Cup voor volgend seizoen”. Dat Inne nu nog even niet tegen Zeerobben wil spelen, beschouwen wij dan maar als een angstoptie….

Enfin, het zijn maar bespiegelingen vooraf. Woensdag na de loting zullen we de heren maar weer even vragen naar hun mening over de tegenstander die het geworden is.