De nieuwe avonturen van de mannen van Zeerobben 3

SC Bolsward 2- Zeerobben 3                      Uitslag: 5-1

Afgelopen zaterdag mochten de mannen van Geert en Patrick aantreden tegen SC Bolsward. Alleen waren beide heren niet aanwezig. De ene moest pizza’s bakken en de andere stond op één of andere kaakfestival.

De laatste weken hadden wij genoeg spelers maar afgelopen week zijn wij weer als een echte campingelftal op pad geweest. Het is wat het is nog 1 wedstrijd en dan kunnen wij ons weer kunnen roeren op de transfermarkt. Zo kunnen wij wel alvast wel prijsgeven dat onze kroegtijger en tevens linksback Hessel van der Laan ons komt versterken voor aankomend seizoen. En is het gerucht dat een “hazewind” voorop de flanken graag bij ons wil voetballen en dat erbij een “Schaap” het gras ook weer onder zijn kin begon te kriebelen. Hopelijk aankomende weken hierover meer duidelijkheid.

Allereerst als iemand Cees Jagt heeft gezien, zouden jullie hem dan weer richting Zeerobben willen sturen? Hij heeft een “schuur” in zijn enkel en is al een aantal weken niet gesignaleerd op de Robbenplaat. Je kan hem herkennen aan ze grote glimlach, ‘skelt’ heel veel in het Harlingers en loopt waarschijnlijk nog met krukken.

We begonnen deze wedstrijd met Dirk op goal, Klaas en Danyel centraal en op de back Salah en op de andere back een andere back. Het middenveld bestond uit Sil,Herwin en Remco. Op de flanken Mendel en Jens en de punt Steffen.  Op de bank begon Dré ( Hevve we genoeg? Ben echt naar de ratten!!), Harmen, Keeper Tony en Keeper Tom. Je leest het goed, wij hadden gewoon twee keepers als wissel spelers…

Om 5 over 3 floot de scheidstrechter voor het begin van de wedstrijd. Na 1 minuut kreeg Bolsward meteen een kans en tikte Good Old Dirk de bal naast de goal. Dit was meteen een waarschuwing en kwamen wij de eerst 15 minuten erg onder drukt te staan. Een paar keer stond Salah de linksback in de weg of zat Danyel er weer tussen. In de 20ste minuut kreeg Jens de bal in de voeten en kroop ie naar binnen en gaf ie met een geweldige bal Remco alleen voor de goal. Remco krulde de bal prachtig in de bovenhoek en kwamen wij op een 1-0 voorsprong. Volgens een oud gediende raakte Remco de bal verkeerd, dit had ie beter niet kunnen doen, want Remco heeft 5 minuten gesproken “hoe goed ie de bal heeft geraakt”.  Door de 1-0 voorsprong begon Bolsward steeds meer te drukken onder leiding van oud-Zeerob Willem Gaastra. Vele ballen konden wij tegenhouden alleen kwam Bolsward rond de 35ste minuut toch op 1-1.

Na een verovering op het midden veld door Sil en Herwin ( onze marathonlopers ) kwam Zeerobben voor de goal en werd de bal tot corner getikt. De corner werd voor de goal gegooid en kwam tijdens een kluts tegen een arm van een speler van Bolsward aan. Heel Zeerobben zag dat het hands was maar de scheids heeft dit niet gezien. Tot overmaat van ramp werd uit een tegenaanval Danyel aangetikt in eigen strafschop gebied en zag ook iedereen dat het een overtreding was op Danyel, de bal werd verder gespeeld en zo scoorde Bolsward de 2-1 ondanks de protesten.

Met een 2-1 achterstand gingen wij rusten. Ondanks dat wij achterstonden kwamen de spelers met een goed gevoel de kleedkamer binnen. Klaas zette de spelers op scherp voor het 2de helft en zetter Dré neer als rechtsback.  De 2de helft kwamen wij meteen weer onder druk te staan en was het opnieuw de eerste 10 minuten de ballen tegenhouden en het speelveld heel klein te maken. Steffen was als spits contant de verdedigers aan het afjagen en Remco was zowel voor en achter te vinden. Na een uitval over de rechterkant schoot de rechtsbuiten op goal en keerde Dirk zijn schot, alleen kwam de bal voor de linksbuiten van Bolsward en schoot ie de bal vanuit buitenspel positie de bal binnen. Alle spelers waren aan het appelleren alleen was onze grensrechter Pascal P. nergens te bekennen. Die stond nog ergens op de middenlijn. De 3-1 stond op het scoreboard.

Hierna wisselde Zeerobben Harmen voor de moegestreden Steffen. Alleen was de wissel wat te verwarrend voor Harmen. “Harmen je moet je even omdraaien”. Vaak moet je dan je rugnummer laten zien aan de scheidsrechter. Harmen dacht waarschijnlijk dat er iemand achter hem liep, want hij keek wel 5 keer over zijn schouder. “Harmen de scheids moet je rugnummer zien, dan kan ie dat noteren”. Gelukkig had Harmen nu wel door dat ie zich moest omdraaien. 21 spelers met een enorme glimlach op gezicht gingen weer verder met voetballen. Na opnieuw een aanval van Bolsward kwam Bolsward op 4-1, hierbij zag Klaas er niet goed uit. De bal lag al in het netje en toen pas draaide hij….

Uiteindelijk werd het ook nog 5-1, Dirk viel ut sien rolstoel en kon niet zo snel meer overeind komen en scoorde de rechtsbuiten de 5-1.  Met nog een kwartier te spelen brachten wij onze keepers Tom en Anthony in. Nee, niet om Dirk te helpen maar om te voetballen. Zo werd Tom enkele keren weggestuurd maar was Tom de handrem vergeten en was Anthony 15 minuten aan het zoeken naar zijn positie in het veld. Desalniettemin een enorme pluim voor deze 2 mannen! Rond de klok van kwart voor vijf. Vloot de scheidsrechter af voor het eind van de wedstrijd.  “Jim hebben een mooi groepke ondanks ut verlies gaan jim met een glimlach van ut veld” aldus een speler van Bolsward.

Eenmaal terug in de kleedkamer…. “Domme Plaschke, waar stondst bij die 3-1? Was dik butenspel”!
Plaschke : “Ja juh,  ik kreeg kramp”!!!

Aankomende zaterdag onze laatste wedstijd tegen Berlikum 2 om 15:00. Gratis entree en kom voor de laatste keer dit seizoen genieten van het Derde.