De Meiden van Zeerobben

Het zat VR1 van Zeerobben vorige week niet echt mee. Eerst was daar op woensdagavond de inhaalwedstrijd in en tegen Scharnegoutum. Ondanks werk, studie etc. kon bijna iedereen toch net op tijd aanwezig zijn in Scharnegoutum. Als je dan een leeg complex aantreft in Scharnegoutum zijn de druiven wel heel zuur. Balen met een grote B dus voor de dames die vervolgens snel de knop konden omzetten en de focus op de stadsderby van zaterdag tegen fc Harlingen leggen. Maar ook die wedstrijd kon helaas niet doorgaan. De fc was niet compleet. De wedstrijd wordt nu zaterdag aan de Vierkantsdijk gespeeld om 12.00 uur. 

Na de ruime nederlaag van vorige week tegen LSC stond nu de wedstrijd tegen koploper Workum op het programma voor JO15-5M. De meiden voelen zich steeds meer thuis in deze “mannencompetitie” al moet gezegd worden dat sommige jongens het er toch nog steeds moeilijk mee hebben en dat soms helaas ook uiten. De meiden speelden een puike wedstrijd die uiteindelijk de gehele wedstrijd lang, gelijk op ging. Kansen en doelpunten over en weer. Uiteindelijk won Workum met 5-3. Weer een ervaring rijker. 

Het blijft zwaar voor de meiden van MO13-1 die nog maar net op voetballen zitten en het allemaal nog wat moeten leren. Maar als het enthousiasme blijft komen de resultaten ook een keer. Afgelopen zaterdag stond een dagje Ameland op het programma. Het leverde geen punten op maar wel een leuke dag. Zeerobben verloor met 15-0.

Bij MO11-1 lijkt alles te lukken dit najaar. De eerste 3 wedstrijden werden overtuigend gewonnen en ook afgelopen zaterdag was het weer 11 keer raak voor Zeerobben. De tegenstander Flevo Boys scoorde niet en dus gaat Zeerobben met de maximale score aan de leiding. Morgen vroeg uit de veren en dan tegen de nummer 3 van de ranglijst, Bolsward.