De meiden binnen de jeugdafdeling

De meiden van Zeerobben

“Dit is een goed stel hoor” waren ooit de woorden die Theo Reitsma uitsprak na het behalen van de Europese titel door het Nederlands elftal. Deze uitspraak kan 1 op 1 overgenomen worden als we het hebben over de meiden van Zeerobben. Ook dit is een goed stel en de jeugdafdeling is maar wat trots op haar meiden!

Voetballen brengt naast de sportieve uitdaging ook vriendschap met zich mee. Daar zijn de meiden van MO15 een mooi voorbeeld van. Zij voetballen al enkele jaren met elkaar en hebben al wat kampioenschappen bij elkaar gevoetbald. Er valt wel eens iemand af en er komt iemand bij maar de kern blijft steeds bestaan bij dit team. Afgelopen seizoen speelden ze in de jongenscompetitie voor nog meer uitdaging en daar deden ze het uitstekend. Menig jongensteam werd met een nederlaag naar huis gestuurd. Komend seizoen komen de meiden als MO17 uit in competitieverband. De gedrevenheid van het duo Harrit Kingma en Tjeerd van Eijck maakt het team compleet. Een leuke groep meiden die het goed met elkaar kan vinden.

Wie MO13 zegt, zegt plezier. Dit team bestaat uit veel meisjes die aan het begin van dit seizoen lid geworden zijn. Dat vergt natuurlijk enige aanpassing en voetballen tegen meiden die al even bezig zijn is dan ook niet makkelijk. Maar wie dit team begin september zag spelen en vervolgens weer in maart, zag duidelijk dat de ploeg grote stappen heeft gemaakt. De saamhorigheid is groot. Dat bleek ook tijdens de dit najaar gehouden sponsorboekjesactie. Nagenoeg alle meiden waren aanwezig om als team boekjes te verkopen en de actie tot een succes te maken. Het fanatisme, plezier en progressie is ook voor een groot deel te danken aan de inzet van de leiders/trainers. Helaas moest Dirk Hiemstra door privéomstandigheden stoppen als trainer maar de gedrevenheid van Auke, Annalies en Roos was hartverwarmend.

En dan natuurlijk nog de jongste groep van de meidenafdeling, de MO11. Dit is een mooie mix van talent, inzet en plezier. De meisjes hebben er elke week weer veel zin in en trainen dan ook nog gewoon 2 keer in de week door. Het team werd najaarskampioen, won het sterk bezette wintertoernooi en was nog in de race voor de beker. Kortom, het had wel eens een superseizoen kunnen worden. “Kunnen” want we zullen het nooit weten. Dit team wordt getraind door de trainers Ruben v.d. Pol en Martin de Jong die de nodige voetbalbagage meenemen en met de fanatieke leidster Julia de Swart is de staf compleet en in evenwicht.

Alles valt en staat met een goede organisatie. En laat dat maar aan Linda de Vicq de Cumptich-Brandsma over. Zij coördineert vanuit het jeugdbestuur de gehele meisjesafdeling vol enthousiasme en dat werkt aanstekelijk.

Voor komend seizoen gaan naast de MO17 ook MO13-1 en MO13-2 in competitieverband uitkomen. Daarnaast zijn er ook nog meisjes actief bij de jongens. Op dit moment is er nog geen MO11 ingeschreven. Het zou wel prachtig zijn om voor de doorstroming naar komende jaren weer een MO11 in competitieverband uit te laten komen. Wat niet is kan nog komen uiteraard. MO13 zat binnen enkele weken ook zo maar “vol” . Spijt zullen nieuwe leden niet krijgen. Naast het sportieve aspect heeft voetbal nog zoveel meer te bieden op andere vlakken. Meisjes die geïnteresseerd zijn en meer informatie willen kunnen contact opnemen met Linda (06-20255736) en wellicht nog meetrainen. Alle meiden trainen voorlopig nog lekker door met hun eigen team.

 

Foto: Frans Bode