De ene deur gaat dicht; de andere gaat open

Daar waar er een deur dichtgaat, gaat er altijd ergens een andere weer open.

De deur dicht zien gaan en degraderen uit de eerste klasse is natuurlijk niet leuk. Maar kijk eens wat we (waarschijnlijk) aantreffen achter de deur naar de tweede klasse die voor ons is opengegaan: een prachtige, geheel Friese competitie met dus ook veel streekderby’s lonkt.

Een kleine slag moeten we nog om de arm houden, omdat de KNVB de indeling natuurlijk formeel nog moet gaan bevestigen en daarbij nog een oplossing moet aandragen voor het aantal van 15 clubs. Mogelijk gaat er één club Oostelijk ingedeeld worden. Kollum? Wolvega? Of rolt er nog een andere oplossing van de burelen van de bond? We moeten het nog even afwachten. Vooralsnog hieronder even de 15 clubs waar het om gaat:

Burgum
Balk
Zeerobben
Kollum
VVI
Wolvega
Be Quick Dokkum
Stiens
Joure
Hardegarijp
Sneek Wit Zwart
Leovardia
Workum
GAVC
LAC Frisia 1883

Zeg nou zelf, een aantrekkelijke lijst toch? Zonder uitzondering clubs waar we graag weer op bezoek gaan.
We zien 2 clubs die de horizontale overstap vanuit het zondagvoetbal maken: GAVC en Frisia, beide uit de zondag tweede klasse. Sneek Wit Zwart deed dat eerder al toen het nog niet horizontaal mocht, maar werkte zich snel omhoog in het zaterdagvoetbal. Samen met Leovardia zijn ze de zeer sterke en overtuigende kampioenen uit de derde klasse die zich nu een stapje hoger mogen gaan presenteren. Beide zullen ongetwijfeld een versterking zijn voor de tweede klasse.
En dan is er nog een last-minute promovendus uit de derde klasse, te weten Workum. Met keeper Theo Nota (volgend seizoen bij weer terug bij Zeerobben) wonnen ze zaterdag de finale van de nacompetitie tegen ONT.
Burgum, Balk en Zeerobben komen vanuit de eerste klasse en zij zullen er vast een warm onthaal treffen van de gevestigde orde. De uitdagingen zijn voor iedereen groot, het lijkt een hele sterke competitie met veel kanshebbers.

We kunnen niet wachten op het nieuwe seizoen!