David van der Pol de plaaggeest voor LSC 

Zo slecht speelde LSC niet. Er waren delen in de wedstrijd, dat de gasten uit Sneek de bovenliggende partij waren. Maar waar Zeerobben goudhaantje Van der Pol,( alle 5 doelpunten van zijn voet),  in zijn gelederen had, bleef de tegenstander steken op één goal.

De eerste kans was ook voor de bezoekers, maar in de tegenaanval pikte David van der Pol de diepe bal op en haalde van 20 meter vernietigend uit, 1 – 0 . Vanaf rechts plaatste Brent de Groot in de voeten van Godert Attema en met een puntertje kwam David in de gelegenheid om zijn tweede binnen te tikken. Hierna herpakten de Snekers  zich. Zij vonden echter een hechte verdediging op hun pad met Jouke Bosje als solide sluitpost met geweldige reddingen.

De start van de tweede helft was bijna identiek aan het eerste bedrijf.  Binnen 5 minuten stond  de         4 – 0 op het scorebord. Opnieuw was het David, die de afvallende bal laag en hard binnenschoot. De vierde was er ééntje uit het boekje. Kristian Feenstra ( heerste als van ouds op het middenveld )passte scherp op Jan Dommerholt, deze behield het overzicht en bezorgde de makkelijk scorende spits een niet te missen kans. Wederom kreeg LSC mogelijkheden en moest Zeerobben terug. Met veel geluk en ballen op paal en op de vuisten van Jouke Bosje veranderde de stand niet. Knoeiwerk in het strafschopgebied leverde dan toch de verdiende tegentreffer op.

Het slotakkoord was voor Zeerobben en wie anders dan David van der Pol maakte gebruik van een mistrap van de laatste man van LSC en tekende beheerst  de 5 – 1 aan. 

Het talrijke publiek werd door beide partijen getrakteerd op een heerlijk potje ouderwets aanvallend voetbal met veel doelpunten en veel bijna doelpunten. Voor dat laatste tekende LSC.

Volgende week wacht de uitwedstrijd in deze poule tegen tweede klasser Kollum.

Scoreverloop :  1-0 min.2 ;2-0 min.5 ;3-0 min. 47 ;4-0 min. 50 David van der Pol ; 4 – 1 spits LSC min. 75 ; 5 – 1 Van der Pol min. 87

Zeerobben : Jouke Bosje; Tim Oosterbaan (67 m.Patrick Amels ); Armando Zwart; Gustavo van der Veen; Brent de Groot; Koen Attema( 45 m. Ane Schaap); Kristian Feenstra; Godert Attema ( 75 m. Jordy Torenbeek ); Dylan Drent; David van der Pol; Jan Dommerholt