Bruggetje van Bingo naar ALV

De voorpret was leuk, de Bingo zelf nog leuker, het nagenieten kan nog steeds aan de hand van alle berichtjes en gedeelde foto’s op onze social media. Het was gewoon een groot succes en we kunnen onze activiteitencommissie, de sponsorcommissie en natuurlijk alle prijzensponsoren niet genoeg bedanken.
Voor ons was het zoeken van de verbinding met onze leden en het op deze wijze bieden van een gezamenlijk clubgevoel het belangrijkste. Maar het valt ook niet te ontkennen dat we er ook een mogelijkheid in zagen via een activiteit als deze enige compensatie te zoeken voor de steeds maar leeg blijvende kassa van ons clubhuis. Tot op de dag van de Bingo hebben we stil gehouden hoeveel kaarten we verkocht hebben. We hebben er uiteindelijk geen geheim van gemaakt: 500(!) kaarten gingen er door de virtuele kassa. De snelle rekenaars hebben allang uitgerekend dat de bruto omzet dus maar liefst €7.500,00 bedroeg. Het overtrof onze stoutste verwachtingen. We hebben uiteraard wel wat kosten moeten maken, zoals software voor de registratie en uitzending via YouTube, een geschikte microfoon en ander computer toebehoren en natuurlijk het laten drukken van de (ook weer fraaie) Bingokaarten. Maar al met al kon kantinebaas Gerrit Bos zijn bestuurscollega Peter Jaspers gelukkig maken met een netto opbrengst van zo’n €6.500,00.

En daarmee is meteen een bruggetje gelegd naar de aanstaande Algemene Ledenvergadering (ALV) van 15 (of 13) februari aanstaande. Want op die ALV zal het accent vooral liggen op de financiën van onze club.
Het mag duidelijk zijn dat Covid-19 niet alleen een enorme wissel trekt op ons verenigingsleven, maar ook op de financiën van de club. Het is een hoofdpijndossier voor onze penningmeester en we zouden het zeer op prijs stellen als al onze leden van 16 jaar en ouder zich aanmelden voor deze digitale ALV, zich oriënteren op de positie van onze club en meepraten over hoe het verder gaat. Al via de Corona-nieuwsbrieven ten tijde van de eerste golf en de lockdown van het voetbal in het voorjaar van 2020 hebben we aangegeven als bestuur in te zetten op het vitaal houden van onze vereniging. Toen konden we nog niet eens bevroeden dat we nu nog steeds in lockdown zouden zitten. En toch willen en moeten we door richting onze toekomst: een bloeiende en groeiende voetbalvereniging! Want dat is waar we het voor doen.
We vinden het belangrijk dat er draagvlak is voor het door ons gevoerde beleid in deze. Vandaar onze oproep:

Doe allemaal mee aan de digitale ALV, te houden op 15 februari. En mocht er dan nog een avondklok zijn, dan doen we het op 13 februari.

Lees er alles over in de email die we vorige week aan alle leden vanaf 16 jaar en ouder stuurden. We weten dat deze mail soms in spamboxen terecht komt. Check je mail dus even, lees de informatie rustig door en vooral: meldt je uiterlijk aanstaande zondag 31 januari even aan met een mailtje aan secretaris@zeerobben.nl.

Graag tot dan, ook al zal het digitaal zijn.

Het bestuur