Bakkeveen 2023

Op maandag 1 mei stond het vertrek richting Bakkeveen gepland, waar de weergoden de afgelopen maanden ons niet zo goed gezind waren was het deze dagen wel feest. Op maandag kon zelfs de korte broek aan!

Bij aankomst werd direct het oriëntatiespel uitgezet zodat alle groepjes deze speurtocht konden lopen, deze tocht was uitgezet met lintjes en er waren voetbalvragen verstopt. Uiteindelijk zijn alle groepjes gelukkig weer terug gekomen en bleek uiteindelijk dat het groepje van Lars Borgman alle vragen het beste hadden beantwoord. De middag stond in het teken van voetballen, via het bos lopend naar de velden van VV Bakkeveen waar een individueel 4 tegen 4 toernooi klaar stond. Na 6 slopende potjes bleek Pepijn Speelman de uiteindelijke winnaar!

Na een heerlijk voedzame nasi was het wachten tot het donker werd. Tijd voor het bosspel, in het bos waren verschillende voetbalclubs en Smeding en Plus supermarkt verstopt. Alle groepjes moesten deze personen in het donker weten te vinden. Na ruim een uur zoeken lukte het groepje van Lars de Boer het snelste om iedereen in de juiste volgorde te vinden via deze weg willen we het hoofdbestuur normaals bedanken voor het verstoppen in het bos! Na het bosspel kon iedereen zich klaarmaken voor een rustige nacht. Echter was het eerst nog een kussengevecht tussen Laurens Army (JO10&11) tegen FC Paling (JO12&13) deze strijd bleef echter onbeslist zo kon iedereen zich nu echt opmaken voor een goeie nachtrust.

Dinsdag 2 mei stond eigenlijk volledig in teken van voetballen. Na een stevig ontbijt namen we weer de weg door het bos richting het voetbalveld van VV Bakkeveen. Hier stond de spelmorgen alweer klaar, 10 verschillende voetbalspelletjes als: Latje trap, Vakschieten, Sprinten, Dribbelen en penaltybokaal. Afsluitend met een penaltybokaal finale met als winnaars in hun eigen leeftijdscategorie: Evy Boonstra, Riemer Vrieswijk, Niek Helvrich, Yorick Breidenbach en Toine Siccama. Via deze weg nogmaals dank aan de keepster van Vrouwen 1 Janita Bootsma die meer dan 300 penalty’s op haar afgevuurd kreeg.

In de middag stond het altijd leuke voetvolleytoernooi op het programma. Een spel wat gedurende de 3 dagen heel veel wordt gespeeld maar nu in toernooivorm. Na een zinderende finale werd het team van Jens van Sluis 2e en won het ploegje van Stijn Schakenbos. Na het avondeten waar even voor 6 kilo macaroni werd opgegeten maakte iedereen zich klaar voor een bonte avond. Hier maakten vooral de groepjes van Luna, Herwin, Jens en Stijn het erg bont maar ging het dak er echt af met de silent disco gesponsord door Levels Harlingen. Met koptelefoon op gingen alle 46 kinderen en alle 12 begeleiders volledig uit hun plaat. Dit feest duurde tot na middernacht, waarnaar iedereen ‘rustig’ hun bed konden opzoeken.

Op woensdag de laatste dag konden de voetbalschoenen in de tas blijven en was het tijd voor andere spellen. Na een grondige schoonmaak, inpakken van de tassen en ontbijt was het tijd voor de Crazy 88. Nogmaals gesponsord door Levels Harlingen. Hier had elk groepje 88 opdrachten uit te voeren, deze opdrachten liepen uiteen van 2 minuten een boom knuffelen tot 10 voorbijgangers gedag zeggen en je kapsel zo gek mogelijk tot 2uur lang met schoenen wisselen. Na de lunch stond er een zeskamp klaar, hier moest met een sponsenbroek water heen en weer worden gebracht, in 2tallen zaklopen, met een waterhelm een parcours afgelegd worden en als hoogtepunt een luchtkussenparcour worden afgelegd. Na ruim 1.5u spellen spelen was het tijd om richting de bus te gaan die ons met een kleine omweg weer op de Robbenplaat zou brengen.

Via deze weg willen wij nogmaals alle begeleiders: Herwin, Jens, Stijn, Stephanie, Lars, Sten, Luna, Valentijn, Lars en Mathijs bedanken. Daarnaast nogmaals dank aan VV Bakkeveen voor het gebruik maken van de velden, Kampeerboerderij de Harmsdobbe voor het gebruik van de accommodatie. En onze sponsoren: Smeding, Plus Lunenborg, Vriendenclub Zeerobben, Bussinesclub Zeerobben, Novisafe en Levels Harlingen. Zonder jullie allemaal is dit fantastische voetbalkamp voor de jeugd niet haalbaar. BEDANKT ALLEMAAL!!

Groetjes de organisatie,

Esmé Torenbeek & Laurens Bergsma