Afscheid

Onlangs is afscheid genomen van een aantal vrijwilligers die zich de laatste jaren hebben ingezet voor onze club. Angela Amels was de laatste jaren nauw bij de Waddenrobkes betrokken. Eerst als bondscoach maar later ook actief op achtergrond. Administratie, nieuwe leden en contacten met de ouders. En daartussendoor nog alles wat geregeld moet worden voor een goede organisatie. Zo’n iemand die stilletjes op de achtergrond belangrijk werk verricht. En voor de ouders van de nieuwe Waddenrobkes vaak het eerste contact met onze vereniging. Omdat beide zoons (Mitchel en Davey) nu bij sc Heerenveen voetballen gaat daar alle aandacht naar uit. Wie weet zien we haar in de toekomst weer terug op het Oostersportpark. 

Sasker Volbeda heeft de laatste jaren deel uitgemaakt van het jeugdbestuur. Als coördinator van de onderbouw (JO8 en JO9) was hij de belangrijke schakel tussen onderbouw en jeugdbestuur. Het is altijd fijn om mensen in het bestuur te hebben die weten wat er speelt. Sasker was zo’n iemand. Daarnaast nooit te beroerd om de handen uit de mouwen te steken en natuurlijk jaren lang zeer gewaardeerd jeugdtrainer die vaak met nieuwe ideeën kwam. Ook Sasker zal de komende tijd al zijn tijd nodig hebben met de aandacht voor zijn zoons bij sc Heerenveen. Maar mocht hij even tijd hebben dan zullen we hem ongetwijfeld nog langs de lijn zien.

En last but not least Wietse de Wit. Maar liefst 8 jaar maakte hij deel uit van het jeugdbestuur. Wietse was de man van de nieuwe ideeën om vervolgens iedereen te enthousiasmeren. Iemand met een aanstekelijke “drive” . Altijd zeer nauw betrokken bij de Waddenrobkes waar zijn zoons, Nick, Jari en Mika speelden. Maar ook het prachtige feest genaamd kleutervoetbal kwam uit het brein van Wietse. Wietse is in opleiding voor het trainersdiploma UEFA C. Ivm covid-19 moet er nog maar 1 les gevolgd worden en dan nog praktijkexamen. Verwachting is dat alles rond november/december afgerond is. Jarenlang is Wietse jeugdtrainer geweest bij zijn zoons. Nu breekt een nieuwe fase aan en is hij komend seizoen trainer/coach van JO17-1. En Wietse kennende is hij daar al vol overgave mee bezig. Wietse gaat dus niet weg bij de club. Hij blijft volop actief maar dus niet meer als JB-lid. 

Jeugdvoorzitter Herke de Groot ging bij de mensen langs om ze te bedanken met iets lekkers en een bloemetje. Vanwege het ‘corona-tijdperk” kwam het afscheid er iets anders uit te zien dan was gepland. 

Angela, Sasker en Wietse: namens de gehele jeugdafdeling bedankt voor jullie inzet voor onze mooie club!!

 

1 Reactie

  1. Prachtig dit!! is zeer verdiend zelf ben ik 18 jaar trainer geweest bij Zeerobben was de eerste trainer bij het opstarten van het aller eerste damesteam deed dat 3 jaar we werden 2 maal kampioen met dames 1,was trainer van B3,B1,A1 het 3e en E8 deed het met hart en ziel voor de club ben geen man die om aandacht vraagt maar een bedankje had wel op zijn plaats geweest.

Reacties zijn gesloten.