De Meiden van Zeerobben

Vijf wedstrijden, twee winst, één gelijk, één verloren en één uitgesteld. Dat zijn de resultaten van de Meiden van Zeerobben van het afgelopen weekend. Het best presenterende team was MO13-1. Zij wisten met een grote overwinning de drie punten thuis te houden. Ook MO15-1 wist met een mooie uitslag de punten thuis te houden. Het VR1 verloor voor de verandering eens niet en wisten zelfs een puntje te verdienen. MO11-1 moest weer een verlies incasseren en het VR2 had hun kampioenswedstrijd moeten spelen, maar werd helaas uitgesteld.

Foto: Gertjan Miedema

Zeerobben VR1

Eindelijk een wedstrijd die niet verloren werd maar uiteindelijk een punt opbracht, het eerste punt in 2019! Het VR1 ging afgelopen zaterdag op bezoek bij het VR1 van Blauw Wit/Warga. In de eerste ontmoeting had deze ploeg geen kind aan de Zeerobben dames. Thuis op het Oostersportpark werden de robbenvrouwen met de grond gelijk gemaakt met een nederlaag van 0-11. Afgelopen zaterdag liep het net even anders dan de Leeuwarders hadden verwacht! Na het verlies op Franeker VR1 vorige week toonde het vlaggenschip Zeerobben VR1 afgelopen zaterdag karakter tegen 6de in de poule Blauw Wit/Warga VR1. Ze wisten er zelfs een puntje uit te halen waar drie punten meer terecht waren. De Leeuwarders kregen “hun” doelpunten cadeau van de Zeerobben en de scheids. (eigen doelpunt en buitenspel doelpunt) De morele winnaar zijn de Zeerobben. Eindstand 2-2. Komende zaterdag geen wedstrijd, een week later op 6 april spelen de dames thuis tegen Berlikum VR1.

Zeerobben VR2

De kampioenswedstrijd van VR2 werd helaas afgelast door de tegenstander Arum VR1 en dus moeten de dames nog even wachten met het in ontvangst nemen van de schaal. Dat wordt dan waarschijnlijk pas op 6 april na de wedstrijd tegen ONB VR1 in Drachten.

Zeerobben MO15-1

MO15-1 deed het lekker zaterdag! Tegen LAC Frisia MO15-1 wisten de robbenmeisjes keurig met 3-1 te winnen van de Leeuwarder ploeg. Zeerobben staat met één puntje van de koploper Franeker keurig op de tweede plaats in de poule. Aanstaande zaterdag gaan de dames op bezoek bij het MO15-1 van sc Franeker. Dit kan wel eens een kraker worden. Beide ploegen strijden om de eerste plaats in de competitie. In een eerdere ontmoeting moesten de Zeerobben het verlies incasseren van deze ploeg. Zaterdag vol aan de bak in Franeker voor de Zeerobben in dé streekderby van NW-Fryslân. De wedstrijd begint om 11.00 uur op Sportpark Hertog van Saxenlaan in Franeker.

Zeerobben MO13-1

Deze ploeg heeft de smaak goed te pakken van het winnen. De meisjes hebben alle tot nu toe gespeelde wedstrijden gewonnen en staan op vier punten los van de nummer twee SVM MO13-1. Deze ploeg was afgelopen zaterdag ook hun tegenstander. Thuis op het Oostersportpark werden de meisjes van Sportvereniging Marknesse keurig de oren gewassen met een 7-0 nederlaag op de Robbenmeisjes. Wij durven eigenlijk de voorspelling wel aan dat Zeerobben MO13-1 voor het kampioenschap gaat dit voorjaar. Aanstaande zaterdag geen wedstrijd voor de meiden, 6 april gaan ze op visite naar vv Workum om te spelen tegen het MO13-1 van die club.

Zeerobben MO11-1

Helaas was er voor de meisjes van MO11-1 afgelopen zaterdag weer een verlies te incasseren. Van het MO11-1 van de Heerenveense Boys werd met 0-5 verloren. De meisjes hebben al een reeks met verliezen te verwerken de afgelopen weken. Het wordt tijd voor winst! Dat verdienen ze… Ook voor deze meisjes geen wedstrijd komende zaterdag. Wel mogen de meiden aantreden in de line-up van Cambuur – Almere aanstaande vrijdagavond. Een week later op 6 april wacht de ploeg weer een zware tegenstander. Dan wordt er een wedstrijd gespeeld tegen koploper SC Bolsward MO11-1.

Omdat er komende zaterdag bijna niet wordt gespeeld (op MO15-1 na) is er volgende week geen Meiden van Zeerobben. De week daarop natuurlijk wel weer een nieuwe editie!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.