Zwak begin nekt Zeerobben 3

Afgelopen zaterdag mochten de giganten van Zeerobben 3, aangevuld met Amels Jr(grote neef Stef was helaas afwezig) , Anema(sporen al verdiend in het Friese amateurvoetbal) en Kingma Jr( hou deze jongen in de gaten) vanuit het 2 e richting Heerenveen om daar aan te treden tegen het 3 e van de plaatselijke Boys.

Iets te laat vertrokken vanaf de Robbenplaat was de voorbereiding kort en krachtig. Zonder o.a. Steffen v.d. BurgerKing(…) Opa(vrije dag), Geert(weekend Dubrovnik), zieke Just in Cees(wel gespot oppe club) en de al gemelde Stef Amels(open dag op t werk en familiedingen op t eiland) gingen we strijdend voor de 3 punten aan de warming-up beginnen.

De wedstrijd werd begonnen met “good old” Dirk op goal(beide andere keepers waren ook present en in teneu). Stijn, Pake, Zuurmond en Danyel vormden de verdediging. Het middenveld bestond uit Dre, Lau en Ivar. En voorin moesten Amels Jr, Anema en Gijs voor het nodige gevaar zorgen. Op de bank zaten spelers Twit, Jens en Harmen plus de 2 reservekeepers Tom en Tony. Met een duidelijk plan, maar beroerde uitvoering begonnen we aan de wedstrijd. Vooral Zuurmond deelde in deze malaise, en na de snelle 1-0 voor de gastheren had hij gelukkig al snel door dat het beter was om het theater te verlaten. Hierdoor kwam Lau achterop naast Pake te spelen en kwam Jens Patrick vervangen en op de plek van Lau op het middenveld te spelen. Hierna waren we eigenlijk heer en meester, verdienden de gelijkmaker, maar het vizier bij de voorwaartsen stond niet op scherp of we probeerden het vanaf een veel te grote afstand. Ook Heerenveense Boys werd nog een paar keer gevaarlijk, maar de Harlinger verdediging was de situatie steeds meester. Zodoende gingen we met een onnodige 1-0 achterstand de rust in. In de rust werden er wat pijntjes gemeld, maar was er geen reden om te wisselen. Met hetzelfde plan en iets wat meer zuiverheid op de helft van de tegenstander waren er gewoon punten te halen. De 2 e helft was het spelbeeld hetzelfde. Beide ploegen speelden om te winnen en de gelukkigste zou dat ook doen vandaag. De groen-witte brigade(H. Boys speelden in het rood/zwart) streed voor wat het waard was, creëerde genoeg mogelijkheden en kansen, maar de thuisploeg was 2x razendsnel op de counter en scoorden in korte tijd twee maal. Beide discutabel, maar de wedstrijd was hiermee wel gespeeld.

Gedurende de 2 e helft kwamen Twit en Harmen het veld in voor Stijn en Danyel en daar gingen we er
zeker niet mee op achteruit. Zeerobben was via o.a. Gijs, Anema en Amels nog dichtbij een eretreffer, maar alleen Laurens maakte het de keeper van H.B. nog echt lastig met een goed genomen vrije trap. Tussendoor werden er nog diverse spelers(van beide ploegen) met een gele prent 10 minuten gestraft, maar wie dat verzonnen heeft… Na precies 90 minuten vond de scheidsrechter het wel prima, had er minimaal een puntje in gezeten, maar moesten we het doen met de complimenten van de tegenstander die ons beter vond dan dat de ranglijst doet vermoeden. En dat is ook zo.

Volgende week staat speelronde 4 op het programma met een thuiswedstrijd tegen Blauw-Wit 3. Met iets meer geluk gaan we dan van die hatelijke “nul” af!!!