Zoete revanche van sterk Zeerobben

We kunnen er niet om heen, voor zover er enige sprake is van wraak, dan is deze zoeter dan verwacht. Na de oorwassing van vorig jaar in Steenwijk, speelde Zeerobben nu een uitstekend partij voetbal, waarin de opponent geen voet aan de grond kreeg. Vooraf zocht je misschien al een excuus voor een eventueel verlies, immers 4 vaste basisspelers ontbraken deze middag, maar trainer Arjen Postma kwam met een plan voor winnaars en dat plan pakte goed uit. De buitenspelers zaten in de tang bij Brent de Groot en Reinier van der Stap en het gelegenheidscentrale duo Godert Attema en Jordy Torenbeek liet geen steek vallen en troefden hun directe opponent consequent af. De gemakkelijk scorende voorhoede werd met regelmaat van achteruit op maat bediend getuige de vijf goals.

En dat is honderd

Was het begin van dit duel in licht voordeel van de thuisclub, na het openingsdoelpunt waren de groenwitten niet meer te stuiten. De openingstreffer, na 7 minuten, was meteen ook een memorabele. Tim Oosterhuis tikte op de zestien  op David van der Pol en David maakte de mooiste ( in de kruising ), maar ook de honderdste voor hem in de officieel  gespeelde wedstrijden in het vlaggenschip van Zeerobben. Hij was er ook aan toe als spits om scorend van zich te laten horen.

Op rozen

Kort hierop de 0 – 2, Dylan Drent gooide in en de afvallende bal was voor Kristian Feenstra. Diens steekpassje pikte Dylan perfect op en zijn snoeiharde voorzet werd door een verdediger achter zijn doelman geschoten. Op felheid troefden de mannen van trainersduo Postma/Janssen hun tegenstander af. Feenstra stond ook aan de basis van de 0 – 3. Zijn pass in het strafschopgebied werd door David slim doorgetikt en Drent wist daar wel raad mee, laag en geplaatst in de hoek. Binnen het half uur geraakte Zeerobben op de comfortabele 0 – 4. Kristian Feenstra stuurde Tim Oosterbaan de diepte in en op snelheid goed meegenomen maakte Tim het bekeken af. Op rozen zittend, verslapte  bij de bezoekers even de aandacht.  Bij het nemen van een vrijetrap stond de hele verdediging te slapen en kon Daan Postma vrijstaand de 1 – 4 binnen koppen. Vlak voor rust een slecht ogenblik om een tegentreffer te krijgen.

Consolideren winst

Je verwacht een overweldigend offensief van de gastheren meteen na rust, maar eigenlijk pakte Zeerobben de draad van sterk optreden van de eerste 35 minuten weer op. Fel de tegenstander afjagend kregen de Harlingers de beste kansen, Drent vanaf eigen helft over de keeper net naast en Tim Oosterbaan had de uitgelezen mogelijkheid om de score verder uit te breiden, de keeper dwong hem te ver naar de zijkant om nog doeltreffend te zijn. Op een paar speldenprikjes na is de overwinning Zeerobben niet in gevaar gekomen, al waren ze dichtbij een doelpunt, maar dan staat Jacob de Vries met magneten in zijn handschoenen. Via de lat pakte hij de bal uit een corner voordat de voorwaartsen van de Steenwijkers gevaarlijk konden worden. Zeerobben consolideerde de voorsprong en speelde het restant van de tijd professioneel uit. In de 90e minuut zorgde invaller Koen Attema nog voor een passend slotakkoord. Hij omspeelde de doelman en prikte de verdiende 1 – 5 in de touwen.

“Het kan verkeren “, aldus voorzitter Johannes Woudstra

Met bewonderingswaardige inzet en met creatieve flair speelde Zeerobben zich in de tweede competitieronde naar de onverwacht koppositie. Maar wat is de waarde van deze plaats als er nog 24 duels afgewerkt moeten worden. En om “Van Gaal “ te citeren: “Waren zij nou zo slecht of waren wij zo goed”, we kunnen daarover nog geen steekhoudende mening hebben. Voorlopig genieten we het frivole spel. Beide voeten op de grond houden en het plezier blijven uitstralen, we hebben vertrouwen. Volgende week wacht een nieuwe uitdaging thuis tegen Broekster Boys.

Scoreverloop :

0 – 1 David van der Pol( 7 m.) ; 0 – 2 e.d ( 10 m. ) ; 0 – 3 Dylan Drent ( 22 m. ) ; 0 – 4 Tim Oosterbaan ( 28 m. ) ; 1 – 4 Daan Postma ( 41 m.) ; 1 – 5 Koen Attema ( 90 m. )

Zeerobben : Jacob de Vries; Brent de Groot ; Godert Attema; Jordy Torenbeek; Reinier van der Stap ; Adnan Jarjour; Kristian Feenstra( 85 m . Ane Schaap) ; Yander Zandbergen ( 85 m. Koen Attema ); David van der Pol ; Dylan Drent ( 75 m. Julian Zeinstra ) ; Tim Oosterbaan