Zeerobben – Wolvega  5 – 2   ( oefenwedstrijd )

De wedstrijd met twee gezichten

Na een wat stroeve start (2 x verlies tegen ONS en Jubbega), waren de mannen van trainers  Zandink en Janssen wel toe aan een opsteker. Hoewel de eerste helft het ergste deed vermoeden. Wolvega  nam met uitstekend voetbal brutaal een 0 – 2 voorsprong. Als nieuwkomer in de tweede klas ( za ) na de keuze van eerste klasser (zo) om het prestatieteam op zaterdag zijn wedstrijden te laten spelen, lieten de gasten een prima indruk achter.  In de tweede helft werd e.e.a rechtgetrokken.

Wolvega start overrompelend

In de eerste tien minuten hadden de groenwitten het initiatief. Dit resulteerde in een paar kleine kansjes. Een snelle omschakeling luidde echter de 0 – 1 in. Een goed uitgespeelde aanval liet keeper Jouke Bosje kansloos. Nog geen tien minuten later hing de 0 – 2 al in de touwen . Slordig verdedigen werd met een streep afgestraft. Zeerobben kwam nog wel terug Cyrus Boerman rondde een gave voorzet van Patrick Amels resoluut af, 1 – 2. Uit een corner kreeg dezelfde Amels een opgelegde kans, zijn kopbal ging net naast. Wolvega kreeg nog wat mogelijkheden uit goed opgebouwde aanvallen, maar het gat bleef slechts één doelpunt.

Zeerobben herpakt zich

In de tweede helft werd door de thuisclub uit een ander vaatje getapt. Directer spel en scherper op de bal brachten de paars hemden met regelmaat in de problemen en leek deze ploeg in niets op het knappe optreden van voor de rust. Na een afwezigheid van bijna 3 jaar maakte Marijn Helfferich, na een langdurige blessure, zijn comeback op het Oostersportpark. Dat ging niet onopgemerkt voorbij. Uit een lage voorzet van Cyrus verlengde de begaafde technicus subtiel, 2 – 2. Na nog geen tien minuten in de tweede helft zette Marijn Zeerobben op voorsprong, 3 – 2, na goed voorbereidend werk van Stijn Schakenbos. Een mooi steekpassje van Brent de Groot op Stijn, zijn inzet kwam op de paal terecht en David van der Pol reageerde alert, 4 – 2. Het slotakkoord was voor invaller Rocco Zwart op aangeven van Brent de Groot. David had de eindstand nog wat meer glans kunnen geven. Keeper redde en zo bleef het 5 – 2.

De jeugd klopt op de deur van het vlaggenschip van Zeerobben

Met als enige “buitenlander” in de equipe van trainer Zandink, onder de lat Jouke Bosje, speelde Zeerobben zowel in de eerste als in de tweede helft met bij Zeerobben opgeleide spelers. De jeugdopleiding mag trots zijn op deze ontwikkeling. De gebroeders Attema, Roan Hein Joostema en Dylan Drent deden om uiteenlopende redenen niet mee.

Zeerobben : Jouke Bosje; Armando Zwart ( 68 m. Rocco Zwart ); Sander Hartogs ( 46 m. Rowan Grijpma ); Adnan Jarjour; Brent de Groot; Kristian Feenstra ( Stijn Schakenbos); Patrick Amels; Lutsen Smits ( 46 m. Marijn Helfferich ) Cyrus Boerman; Ane Schaap; David van der Pol