Zeerobben wint weer

Zeerobben laat zijn tanden zien

Het zal toch niet gebeuren dat………… Gelukkig niet. De marge was voldoende om de drie punten in Harlingen te houden. Maar als je 80 minuten de baas bent op het veld, je geeft niet of nauwelijks iets weg en laat bovendien nog grote kansen liggen, ja dan mag je ook speken van een verdiende overwinning. Ondanks het feit, dat BB met enig fortuin toch nog met een punt weg had kunnen komen.

Onder controle

De opening was van beide kanten overeenkomstig het belang van de wedstrijd. Nerveus en dientengevolge  veel foutieve passes. Zeerobben had al wel de meest drang naar het doel van de opponent en dat leverde een paar mogelijkheden. Vanaf links kwam Higor da Silva gevaarlijk door maar de spitsen David van der Pol en Dylan Drent werden door goed verdedigen niet bereikt. De eerste voorzet van rechts van Dylan was op maat. David kopte in vrije positie net over. Een verrassend snel genomen vrije trap op Brent de Groot rand zestien leverde voor Van der Pol opnieuw een grote kans. Een hakje achter het standbeen miste doel. Hoewel ogenschijnlijk de wedstrijd in evenwicht was, waren de kansen voor de thuisclub. Het zocht om een doelpuntje en die kwam er ook. In de 38eminuut gleed Higor da Silva langs zijn tegenstander en werd onreglementair onderuitgehaald. David van der Pol schoot de toegekende penalty onberispelijk achter doelman Terlouw, 1 – 0. Vlak voor de thee had Godert Attema de 2 – 0 op zijn schoen. Na goed vrijmaken binnen het strafschopgebied, gaf David een passje breed. De keeper kon nog net zijn lange armen er tegenaan krijgen.

Hattrick David van der Pol voldoende voor de overwinning

De intenties van de gastheren waren duidelijk. Op zoek naar de tweede treffer en meer. De kansen kwamen er wel, maar het geluk was nog niet aan hun zijde. Toch hoefden de vele toeschouwers niet lang te wachten. Drent ontving de bal op de rand zestien, controleerde en speelde David in de dekking aan op de penaltystip. Fraai draaide hij zich weg van zijn tegenstander weg en schoot hard en laag binnen. Na 55 minuten een geruststellender 2 – 0 stand. Kort hierna had David de nummer drie kunnen maken. Brent de Groot veroverde de bal in de middencirkel en in de omschakeling werd Dylan Drent de diepte ingestuurd. De meegekomen David van der Pol werd scherp aangespeeld. Helaas werd David te ver naar buiten gedreven om nog doeltreffend te zijn. Higor da Silva en Yander Zandbergen- moegestreden – werden door Julian Zeinstra en Kristian Feenstra vervangen. BB liet zich meer op de helft van Zeerobben zien en dat mocht, want achterin stond het nog steeds als een huis.  In de counter lette het verdedigingsblok van de Damwâldsters niet goed op. Een verre ingooi van Drent bereikte de op snelheid zijnde David van der Pol en dit buitenkansje liet hij niet onbenut en maakte voor Zeerobben de 3 – 0, hattrick en complimenten voor de spits, die met hard werken en aanspeelbaar blijven een voortdurend gevaar voor de Broekster defensie was.

Uit de discipline na wissels

De buit was binnen zo leek het. De gasten leken ook te berusten in de nederlaag. Een heerlijke combinatie op de vierkante meter tussen Julian Zeinstra en David, stelde de instormende Dylan Drent in de gelegenheid om de genadeklap te geven, net naast. Wisselingen op het middenveld en in de verdediging resulteerden in een optisch offensief van de Wâldpiken. Een vrije trap belandde op de vuisten van Jacob de Vries, met enig geluk kreeg Jos Regnerus de bal op zijn schoen en hup 3 – 1. De bezoekers begonnen er weer in te geloven en Zeerobben moest in de laatste tien minuten terug. Met oppertunistisch spel kreeg De Vries nog handen vol werk. In blessuretijd werd het zelfs nog 3 – 2. Uit een scrimmage zorgde Kas Huizenga van dichtbij voor nog een sprankje hoop. Bij een uitval had David, na goochelwerk van Kristian Feenstra en Julian Zeinstra, nog nummer vier kunnen maken, rakelings over. Het laatste wapenfeit was nog een wanhoopschot van Wessel Pieter Dijkstra, ver over.

Goede gevoel blijft

Gejuich bij de winnaars en gelaten acceptie bij de verliezers. Ze zijn elkaar op één punt genaderd. En om maar eens een cliché uit de kast te halen, Zeerobben doet opnieuw goede zaken door een directe tegenstander de punten af te snoepen. Op basis van de vele uitgespeelde kansen een terechte winst, toch speelde BB lang volwaardig mee. Met buffelen op het middenveld en geconcentreerd verdedigen kwamen de groenwitten nauwelijks in gevaar. Met weer een goed gevoel  op naar de volgende uitdaging in en tegen vv Groningen. De weg naar boven is ingezet.

Scoreverloop: 1 – 0 ( David van der Pol pen. 38 m) ; 2 – 0 ( Van der Pol 54 m) 3 – 0 ( Van der Pol 68 m) ; 3 – 1 ( Jos Regnerus 80 m) ; 3 – 2 ( Kas Huizenga 91 m )

Zeerobben  :  Jacob de Vries, Brent de Groot, Patrick Amels, Pieter Westra, Pim Bleichrodt, Yander Zandbergen ( 63 m Kristian Feenstra), Albert Beuker, Godert Attema  ( 78 m Jordi Torenbeek), Dylan Drent, Higor da Silva ( 63m Julian Zeinstra), David van der Pol

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.