Zeerobben wint van Hardegarijp

Mooi slotakkoord

In de schemer van van deze decemberzaterdagmiddag  laat Zeerobben zich de kaas niet van het brood eten door een strijdvaardig Hardegarijp. Was de eerste helft nog in evenwicht, al waren de kansen wel voor de thuisploeg, na rust trok groenwit de verdiende winst naar zich toe.

Vroeg op voorsprong

Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Harlingers op voorsprong. Dylan Drent stuurde Brent de Groot naar de achterlijn. De voorzet werd in eerste instantie nog verwerkt door keeper Jouke Vleer maar Durk Ennema wist toch de bal nog in het net te prikken, 1 – 0. Hardegarijp probeerde de bakens te verzetten, maar kwam nietverder dan de zestein, daarna kon men de vrije man niet vinden, mede omdat er goed verdedigd werd. Halverwege de eerste helft kreed de scherp genomen corner van Armando Zwart niet het gewenste vervolg, de kopbal van Valentijn van Laar miste de juiste richting. Na een voorzet van Dylan Drent leek Durk Ennema een strafschop te verdienen, de goed leidende scheidsrechter Rozema zag dit toch anders. UIt een corner van Drent vanaf de linkerkant was Van Laar opnieuw kansrijk, net naast. Met regelmaat probeerden de Hardegarijpsters de defensie van Zerobben onder druk te zetten, maar deze gaf geen krimp.

Hattrick van Patrick

De tweede helft liet Zeerobben er geen gras over groeien en een onderschepping van Dylan Drent leek de 2 – 0 op te leveren, Amels werd echter niet bereikt. Durk Ennema stuitte iets later op keeper Vleer. Hardegarijp putte moed uit het uitblijven van de uitbreiding van de voorsprong en leek na tien minuten toch de gelijkmaker binnen te schieten, Valentijn van Laar voorkwam een 100 % kans. Dan toch kort hierop de 2 – 0. Uit een voorzet van Ennema liet de doelman de bal los en Patrick Amels tikte binnen. De ban was gebroken. Afjagen van Brent de Groot stelde Drent in de gelegenheid op maat voor te zetten Patrick Amels zocht de vrije hoek uit, een geruststellende 3 – 0. Kansen regen zich aan ëén. En na een half uur stelde de sterk spelende Noah Redda met een prima assist Amels in de positie om zijn derde binnen te schuiven, 4 – 0 en wedstrijd gespeeld. Met nog tien minuten te spelen deed de tegenstander toch nog iets terug. Niet correct ingrijpen leverde Rick de Groot de kans om binnen te schieten. Theo Nota redde nog in eerste instantie, maar kon niet voorkomen dat Jesmer de Graaf simpel scoorde. Er onstonden weliswaar nog voor beide doelen kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Trainingskamp Spanje

Mooie afsluiting van het jaar 2022, met deze klinkende overwinning. We kunnen in 2023 weer naar de kopgroep klimmen en gezien de laatste wedstrijden zit dat er ook wel in. Op 21 januari wacht de uitwedstrijd tegen Workum. Maar voordat het zover is, gaat de selectie van trainer Henk Konings en Drewes Janssen en leider Geert Jan de Groot op trainingskamp aan de oostkust van Spanje, gelukkig kan dit weer na een periode van corona. Er wacht dan onder andere een oefenwedstrijd tegen het Marrum van de in Harlingen bekende trainer Jan-Piet Bosma.

Scoreverloop : 1 – 0 ( 4 m. Durk Ennema); 2 – 0 ( 56 m Patrick Amels); 3 – 0 ( 60 m Amels); 4 – 0 ( 72 m Amels) ; 4 – 1 ( 83 m Jesmer de  Graaf)

Zeerobben : Theo Nota; Max Faber; Valentijn van Laar; Jordy Torenbeek; Brent de Groot; Dylan Drent ( 83 m Tomas Zeilmaker); Noah Redda; Patrick Amels; Ane Schaap; Armando Zwart; Durk Ennema ( 75 m Joran van Kernebeek)

Foto’s: Frans Bode